Έκλεισες ραντεβού για μασάζ; 5 ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις

Ένας μίνι οδηγός για… αρχάριες.

20.10.2019

Γράφει: Σοφία Κωστάρα

εχεις διαβασει

Έκλεισες ραντεβού για μασάζ; 5 ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις

Ευχαριστούμε το Hiltonia Spa για τη συνεργασία και τη συμβολή στην ολοκλήρωση αυτού του άρθρου (hiltonathens.gr/hiltoniaspa).

Έκλεισες να κάνεις το πρώτο σου μασάζ; Τα χρηστικά και απαραίτητα που πρέπει να ξέρεις.

Νιώθεις άβολα με το σώμα σου;

Μην αφήνεις την ανησυχία αυτή να μπει εμπόδιο στην απόλαυση ενός μασάζ. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι εκεί για να σε κρίνει. Αν, ωστόσο, σε απασχολεί, ζήτησε από το θεραπευτή να μην ασχοληθεί με την περιοχή που σε προβληματίζει.

«Θα πρέπει να είμαι γυμνή κατά τη διάρκεια του μασάζ;»

Δεν επιτρέπεται να είναι κανείς γυμνός κατά τη διάρκεια του μασάζ, οπότε θα μείνεις με τα εσώρουχά σου. Σε κάθε περίπτωση, ο θεραπευτής σε καλύπτει με μια πετσέτα, έτσι ώστε να μένει κάθε φορά ακάλυπτο μόνο το σημείο του σώματος στο οποίο κάνει μασάζ.

«Ο θεραπευτής θα είναι παρών όσο γδύνομαι;»

Ο θεραπευτής θα σε αφήσει μόνη σου στο δωμάτιο για να γδυθείς, να ξαπλώσεις στο ειδικό κρεβάτι και να σκεπαστείς με ένα σεντόνι ή πετσέτα.

«Αν με πάρει ο ύπνος;»

Μην ανησυχείς καθόλου. Το μασάζ συχνά είναι τόσο χαλαρωτικό, που είναι πολύ πιθανό να σε πάρει ένας ελαφρύς ύπνος. Μην νιώσεις αμήχανα, αυτό συμβαίνει στους περισσότερους.

«Πρέπει να μιλάω με το θεραπευτή;»

Δεν είσαι υποχρεωμένη. Επιλέγεις το μασάζ για να χαλαρώσεις και όχι για να δημιουργήσεις επιπρόσθετα άγχη. Θυμήσου ότι κάνεις μια θεραπεία, δε βρίσκεσαι σε κοινωνική εκδήλωση! Κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε.

«Πώς θα πω ότι θέλω να με πιέσει πιο δυνατά;»

Εσύ θα καθοδηγήσεις το θεραπευτή σου. Αν νιώσεις ότι το μασάζ δεν έχει την ένταση που περίμενες, μη διστάσεις να το πεις ευγενικά.

Διάβασε επίσης: Μασάζ deep tissue: Τι πρέπει να ξέρεις πριν το επιλέξεις;

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece