Κάνε αυτά τα 3 πράγματα λίγο πριν τελειώσεις την άσκησή σου

Μήπως τα κάνεις ήδη;

10.03.2019

εχεις διαβασει

Κάνε αυτές τις ασκήσεις με medicine ball για γράμμωση στην κοιλιά

Τις περισσότερες φοράς μιλάμε για ό,τι αφορά στη διάρκεια της άσκησης, αλλά τελικά πόσο σίγουρη είσαι ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις όταν η προπόνησή σου φτάνει στο τέλος της;

Διάβασε επίσης: Έχεις πιάσιμο μετά από άσκηση; Να οι σωστές διατάσεις για κάθε σημείο!

Ρίξε ρυθμό

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς, κάνε τα 3 τελευταία λεπτά μια πιο εύκολη εκδοχή της άσκησής σου. Αν τρέχεις, κάνε τζόγκινγκ και μετά περπάτησε. Στο τέλος ενός μαθήματος spinning μείωσε την αντίσταση και την ταχύτητα που κάνεις πετάλι. Εάν έκανες μια προπόνηση ενδυνάμωσης, χαλάρωσε με μερικές δυναμικές διατάσεις. Και μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι.

Κράτησε τη στάση

Αφιέρωσε περίπου 3 ακόμη λεπτά για να εκτελέσεις μερικές εύκολες στάσεις της yoga, όπως «κάτω σκύλο», την «προβολή του δρομέα» και τη «στάση του παιδιού». Τώρα είναι, επίσης, η στιγμή για αποθεραπεία με στατικές διατάσεις (που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω). Οι μύες σου είναι ζεστοί μετά την άσκηση, οπότε και πιο ευλύγιστοι.

Γέμισε ξανά μπαταρίες

Πιες νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα και φάε τροφές εύκολες στην πέψη, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες που συμβάλλουν στη μυϊκή επανόρθωση ενώ εσύ χαλαρώνεις. Θα χρειαστείς περισσότερα και από τα δύο, αν η προπόνησή σου είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν έντονη.

Διάβασε επίσης: Μετά την προπόνηση τι τρώμε; Οι top τροφές που προτείνει ο trainer Κωνσταντίνος Παγκαλίδης

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece