Πώς θα έχεις στητό στήθος; Δες αν φοράς το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν

Η είδηση που πρέπει να προσέξεις εάν θέλεις να έχεις στητό, σφριγηλό στήθος για πάντα.

αθλητικό σουτιέν

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ στην Αγγλία προειδοποιούν τις γυναίκες που αθλούνται να φορούν τον κατάλληλο στηθόδεσμο προς αποφυγή χαλάρωσης του στήθους τους.

Σε έρευνα που έκαναν, εξετάζοντας το τι προκαλείται στο γυναικείο στήθος κατά τη διάρκεια περπατήματος, τρεξίματος ή άλλης γυμναστικής, διαπίστωσαν ότι κάθε αναπήδηση της γυναίκας προκαλεί πλαδαρότητα και χαλάρωση στο στήθος της λόγω του υπερβολικού τεντώματος των συνδετικών ιστών των μαστών. Μάλιστα, όπως είπαν, οι βλάβες αυτές συμβαίνουν ανεξάρτητα από το μέγεθος των μαστών και το είδος της άσκησης.

gonidio-fitness

Διαπίστωσαν ότι όταν οι γυναίκες αθλούνται, οι μαστοί διαγράφουν μια κίνηση που παρομοιάζεται με τρισδιάστατο αριθμό 8. Κινούνται πάνω και κάτω, από πλευρό σε πλευρό και μέσα έξω. Οι κινήσεις αυτές είναι ανεξέλεγκτες και ασκούν μεγάλη ένταση στο ευαίσθητο σύστημα στήριξης του μαστού, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από το εξωτερικό δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς (Cooper's ligaments). Επιπλέον, προκαλούν ενοχλήσεις και παροδικό πόνο, όμως το τέντωμα των συνδετικών ιστών είναι μόνιμο και οδηγεί σε ανεπανόρθωτο χαλάρωμα των μαστών.

Κατέληξαν λοιπόν ότι η λύση στο πρόβλημα επιτελείται μόνο με έναν ειδικό στηθόδεσμο, και προσφέρει σε όλες τις γυναίκες, είτε έχουν μικρούς μαστούς είτε μεγάλους, προστασία από τις ανεπιθύμητες αυτές επιδράσεις της σωματικής άσκησης.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι το κατάλληλο σουτιέν μπορεί να μειώσει τις αναπηδήσεις των μαστών από 38% - 78%!

Έτσι, οι επιστήμονες προειδοποιούν τις γυναίκες και τις προτρέπουν να προμηθεύονται ειδικούς στηθόδεσμους όταν πρόκειται να αθληθούν για να αποφύγουν μία πιθανή χαλάρωση και πτώση στο στήθος τους.

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i