Δέκα ασκήσεις HIIT χωρίς όργανα και μηχανήματα

Μπορείς να τις εκτελέσεις παντού, ακόμα κι όταν δεν είσαι στο γυμναστήριο, καθώς χρησιμοποιείς μόνο το βάρος του σώματός σου.

ασκήσεις HIIT iStock

10 ασκήσεις HIIT χωρίς όργανα και μηχανήματα λοιπόν. Η μέθοδος ΗΙΙΤ ή, αλλιώς, Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι καίει περισσότερες θερμίδες και λίπος απ’ ό,τι κάθε άλλο πρόγραμμα δύναμης ή cardio. Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης με τη μέθοδο HIIT το καρδιοαναπνευστικό σύστημα χρησιμοποιεί περισσότερο οξυγόνο και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας μηχανισμός στο μυϊκό σύστημα ο οποίος το βοηθά να καίει λίπος ακόμη και πολλές ώρες μετά. Το κλειδί είναι να εξαντλήσεις το ενεργειακό σου απόθεμα κατά 90 έως 100% μέσα από κινήσεις οι οποίες εκτελούνται σε ταχύ ρυθμό και μέσα σε περιορισμένο χρόνο, ώστε να πετύχεις αύξηση του μεταβολισμού και γρηγορότερη μείωση του ποσοστού λίπους από όλο το σώμα.

Το καλύτερο κομμάτι της μεθόδου HIIT είναι ότι μπορείς να την εκτελέσεις παντού χωρίς όργανα γυμναστικής. Πάρε ένα παράδειγμα πλήρους κύκλου ασκήσεων.

Εκτέλεσε όσο περισσότερες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε 40'' για κάθε άσκηση. Μόλις ολοκληρώσεις όλο τον κύκλο ασκήσεων στη σειρά, ξεκουράσου για 1 λεπτό και επανάλαβε τις ασκήσεις με αντίστροφη σειρά.

Δες τη συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i