Πέντε ασκήσεις για να κάψεις τις περισσότερες θερμίδες στον λιγότερο χρόνο

Πρόσθεσέ τες στις προπονήσεις σου και απογείωσε τη fitness ρουτίνα σου.

cross fit iStock

Με την εκτέλεση κάθε άσκησης και έντονης δραστηριότητας, έχεις έναν βασικό στόχο: να κάψεις θερμίδες. Η απώλεια λίπους και περιττών κιλών μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν δεν αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο στις προπονήσεις σου. Παρόλα αυτά, για να μπορέσεις να κάψεις όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες σε μια μόνο προπόνηση, φρόντισε να ενσωματώσεις τις παρακάτω δυναμικές ασκήσεις υψηλής έντασης, που αυξάνουν σε ελάχιστο χρόνο τον καρδιακό παλμό και δουλεύουν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες.

Battle Ropes

Τα battle ropes, aka σχοινιά cross fit, είναι ο ιδανικός εξοπλισμός για να γυμνάσεις ταυτόχρονα χέρια, ώμους και πλάτη, ενώ καις σημαντικό αριθμό θερμίδων. Η κίνηση με τα βαριά αυτά σχοινιά συνδυάζει στοιχεία καρδιαγγειακής άσκησης με ασκήσεις αντίστασης, ενώ μπορείς να κάψεις έως και 10 θερμίδες το λεπτό. Ολοκλήρωσε την προπόνηση σου κάνοντας μερικά λεπτά battle ropes.

Burpees

Τα burpees, τα οποία συνδυάζουν ένα squat και ένα push up στην ίδια άσκηση, έχουν στόχο τη βελτίωση της ισορροπίας και ευκινησίας καθώς και τον συντονισμό πολλών μυϊκών ομάδων του σώματος. Με ένα και μόνο burpee μπορείς να κάψεις έως και 1.5 θερμίδα.

Kettlebell Swing

Μια άσκηση – trend των τελευταίων ετών είναι η ανύψωση αλτήρων σε μπροστινή θέση. Η άσκηση αυτή γίνεται ευκολότερα με τη βοήθεια ενός kettlebell και στοχεύει στην εκγύμναση των γλουτών και τετρακέφαλων. Το εκπληκτικό με τα kettlebell swing είναι ότι μπορείς να κάψεις έως και 20 θερμίδες σε κάθε κίνηση ενώ γυμνάζεις ταυτόχρονα πλάτη, χέρια, ώμους και δυναμώνεις τον πυρήνα.

Squats με πηδηματάκι

Με τα κλασσικά squats γυμνάζεις γλουτούς και μηρούς ενώ αν προσθέσεις και ένα πηδηματάκι μεταξύ αυτών, σμιλεύεις κοιλιακούς και πλάτη. Όπως έχει αποδειχθεί, σε μια κυκλική προπόνηση οκτώ γύρων squats για 20 δευτερόλεπτα, με διάλειμμα 10 δευτερολέπτων μεταξύ του κάθε γύρου, μπορείς να κάψεις έως και 13 θερμίδες ανά λεπτό.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς σε ελάχιστο χρόνο, για αυτό και θεωρείται κορυφαία cardio άσκηση. Σε ένα μέτριο ρυθμό, 100 έως 120 άλματα το λεπτό, θα κάψεις τουλάχιστον 13 θερμίδες ανά λεπτό. Με το σχοινάκι βελτιώνεται η ισορροπία καθώς και η στάση του σώματος.  

Κοιλιακοί, γλουτοί, πόδια: Οι ασκήσεις εδάφους για σούπερ σύσφιξη (ναι, είναι για δύο και θέλουν μόνο 15 λεπτά!) 

Μέτρια ένταση για πολλή ώρα ή υψηλή ένταση για λίγη ώρα; Τι είναι προτιμότερο στην προπόνηση;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i