Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Προπόνηση iStock

Είσαι στη φάση που το ψάχνεις με τη μακροβιοτική προπόνηση; Θέλεις να βρεις ένα σύστημα άσκησης που θα σου επιτρέψει να ζήσεις όχι μόνο πιο πολύ αλλά και πιο καλά; Τότε πρέπει να δώσεις προσοχή σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής, που περιλαμβάνει οδηγίες τόσο για τα είδη της άσκησης που πρέπει να κάνεις όσο και για τον χρόνο που πρέπει να τους αφιερώσεις.

Η μακροβιοτική προπόνηση και τα οφέλη της

Στην ουσία αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης που να στοχεύει, παράλληλα με τη μυική ενδυνάμωση, στην αύξηση της στεγνής μυικής μάζας. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που να μπορείς να τις εκτελέσεις χρησιμοποιώντας σωστά απλώς και μόνο το βάρος του σώματός σου (π.χ. squats και ροκανίσματα) ή λάστιχα γυμναστικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, αρκεί το να αφιερώνεις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα από 30 έως 60 λεπτά την εβδομάδα. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσοι γυμνάζονταν με αυτόν τον ρυθμό είχαν κατά 20% μειωμένο ρίσκο να πεθάνουν από αιτίες που σχετίζονται με τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη ή τον καρκίνο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i