Ασκήσεις με Bosu: Οι βασικές ασκήσεις για να καις λίπος παντού!

Ασκήσεις σε bosu. Η fitness expert Shelly McDonald, μας δείχνει τις βασικές ασκήσεις σε μπάλα bosu

16.12.2016

εχεις διαβασει

Bosu: Η συγκεκριμένη μπάλα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μεγάλης και της ιατρικής μπάλας, ενώ, επειδή η άμμος μετακινείται μέσα σε αυτήν – συνήθως η μπάλα bosu έχει άμμο μέσα της) το σώμα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να συντονίσει τις κινήσεις.

Στο τετράλεπτο βίντεο που ακολουθεί, η McDonald σου δείχνει πως να χρησιμοποιείς ουσιαστικά την μπάλα για να γυμνάσεις τόσο το άνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σου. Με τη βοήθεια της bosu, μπορείς να γυμνάσεις έντονα, τόσο την κοιλιά, τα χέρια, τους γλουτούς αλλά και τα πόδια σου!

Κι αφού δεις το βίντεο, πραγματοποίησε κι αυτή την πιο προχωρημένη άσκηση με μπάλα bosu:

Άρση ενός Ποδιού σε Μπάλα Bosu

Στάσου όρθια πάνω στη στρογγυλή πλευρά μιας μπάλας Bosu, κρατώντας ένα βαράκι 2-5 κιλών σε κάθε χέρι. Τέντωσε τα χέρια στα πλάγια προς τα κάτω, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα. Σήκωσε ελαφρώς το αριστερό πόδι πίσω. Σκύψε αργά μπροστά από τους γοφούς, χαμηλώνοντας τα βαράκια προς το δάπεδο, ενώ σηκώνεις το αριστερό πόδι πίσω, στο ύψος του γοφού. Επίστρεψε στην αρχική στάση. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις και άλλαξε πόδι για να ολοκληρώσεις το σετ. Εκτέλεσε 2 σετ.

Info: Η άσκηση αυτή στοχεύει στους οπίσθιους μηριαίους και τους γλουτούς. Μπορείς να την κάνεις και στο πάτωμα, αλλά με την μπάλα αυξάνεται η δύναμη που πρέπει να καταβάλλεις.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

10 fitness κανόνες για να αποκτήσεις τέλειο σώμα!

Δοκίμασε αυτές τις 10 επιστημονικά κατοχυρωμένες συμβουλές και θα μεταμορφώσεις το σώμα σου σε σέξι και σφιχτό σε χρόνο μηδέν!

#SHAPEchallenge: Οι επιστήμονες συνιστούν να σηκώνεσαι κάθε 30 λεπτά από την καρέκλα και θα το κάνουμε για 1 εβδομάδα!

Μόνο όταν το καθισιό διακόπτεται ανά τουλάχιστον μισή ώρα, μειώνεται ο αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Θέλεις γραμμωμένα πόδια; Κάνε αυτές τις ασκήσεις για τετρακέφαλους στο σπίτι

Δε χρειάζεσαι συνδρομή σε γυμναστήριο, αλλά το κίνητρο για να «χτίσει» σώμα. Εύκολα και στο σπίτι.

Jessica Biel: Δες τη να κάνει pistol squats (είναι fitness pro!)

Το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο. Και δεν είναι.

#shapegreece