5 ασκήσεις Πιλάτες για το κορμί της Αμαρυλλίς

Αν αγαπάς το Πιλάτες θα ενθουσιαστείς με αυτές τις δυναμικές ασκήσεις.

Η τραγουδίστρια Αμαρυλλίς ακολουθεί πρόγραμμα αθλητικού Πιλάτες που τη βοηθά να διατηρεί το σώμα της τονωμένο και δυνατό.

Δες τις καλύτερες ασκήσεις της Αμαρυλλίς για ωραίο κορμί:

Step up - ανέβασμα στο στεπ

Step up - ανέβασμα στο στεπ

Α. Κράτα δύο βαράκια 1,5 κιλών και στάσου μπροστά από το στεπ με βαθιά εισπνοή και τις ωμοπλάτες ενωμένες και τους αγκώνες σου λυγισμένους 90 μοίρες. Β. Ανέβα στο στεπ με το αριστερό σου πόδι και πάτα όλο το πέλμα του ποδιού. Σήκωσε το γόνατο του δεξιού ποδιού στο ύψος της λεκάνης και συγχρόνως, εκπνέοντας, ένωσε τους αγκώνες μπροστά από το στήθος. Επανάλαβε 20 φορές για κάθε πόδι.

Προσαγωγές και απαγωγές

Προσαγωγές και απαγωγές

Α. Κράτησε στα χέρια σου 2 βαράκια 1,5 κιλών και στάσου όρθια, με τα πόδια ενωμένα και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Σφίξε τους γλουτούς, το κάτω μέρος της κοιλιάς και τη λεκάνη μπροστά. Φέρε τους αγκώνες ενωμένους μπροστά από το στήθος, με τις παλάμες να κοιτούν στο πρόσωπο σου. Β. Πάρε αναπνοή, άνοιξε το θώρακα και ίσιωσε την πλάτη ενώνοντας τις ωμοπλάτες. Επανάλαβε 10 φορές και στην συνέχεια επανάλαβε την πρώτη άσκηση (step-up).

Kοιλιακοί με στροφή κορμού

Kοιλιακοί με στροφή κορμού

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα με το κάτω μέρος της πλάτης στο πάτωμα, χωρίς να ακουμπούν οι ώμοι σου. Βάλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι με ανοιχτούς τους αγκώνες και λύγισε το ένα γόνατο. Στρίψε τον αντίθετο αγκώνα πάνω του. Β. Εκπνέοντας, λύγισε το άλλο πόδι ενώ στρίβεις το σώμα σου. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι και επανάλαβε την πρώτη άσκηση.

Kάμψεις ποδιού από οριζόντια στήριξη

Kάμψεις ποδιού από οριζόντια στήριξη

Α. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τις παλάμες κάτω από τους ώμους, ίσιωσε το σώμα σου, σφίξε την κοιλιά και στηρίξου στο αριστερό πόδι ενώ έχεις το δεξί πόδι λυγισμένο με το γόνατο στο στήθος. Β. Κάθε φορά που φέρνεις το γόνατο στο στήθος φρόντισε να εκπνέεις και να σφίγγεις την κοιλιά. Επίστρεψε το πόδι στην αρχική του θέση παίρνοντας αναπνοή και επανάλαβε με το άλλο. Επανάλαβε 20 φορές και στη συνέχεια εκτέλεσε πάλι την πρώτη άσκηση.

Eκτάσεις ποδιού από οριζόντια στήριξη

Eκτάσεις ποδιού από οριζόντια στήριξη

Α. Στηρίξου στο αριστερό γόνατο και στους δύο αγκώνες κρατώντας την κοιλιά σφιγμένη και το δεξί πόδι τεντωμένο πίσω. Προσπάθησε οι αγκώνες σου να βρίσκονται κάτω από τους ώμους. Β. Πάρε αναπνοή και σήκωσε το πόδι 45 μοίρες πάνω χωρίς να κουνήσεις καθόλου το σώμα σου και σφίγγοντας καλά τους γλουτούς σου. Συγχρόνως, σφίξε την κοιλιά, έκπνευσε και επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι και στη συνέχεια επανάλαβε την πρώτη άσκηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i