Γιατί αξίζει να κάνεις pilates; Τι προσφέρει εκτός από το να μειώσει τους πόνους στη μέση;

Είναι το Pilates η άσκηση - φυσικοθεραπεία;

smiling-woman-doing-relaxation-exercises-on-exercise-mat-picture-id492161070

Απαντά η Σοφία Βίτσου, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, Pilates instructor Instagram: @sophiesticatedpilates

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ο J. Pilates ήταν ένας άνδρας που ήξερε από ανατομία και τι μπορούσε να κατορθώσει ένα σώμα έχοντας την πληρότητα του μυαλού. Τη μέθοδό του την ονόμαζε contrology, γιατί πίστευε ότι, συνδυάζοντας τη δύναμη του μυαλού με την κίνηση του σώματος, θα έχει φοβερά αποτελέσματα στο σώμα. Το Pilates ανακουφίζει από τους καθημερινούς πόνους και αναζωογονεί όλα τα σώματα σε όλες τις ηλικίες και αυτό γιατί:

1. Όλες οι ασκήσεις γίνονται με βάση την αναπνοή (αναπνοή =ζωή). Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα να χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα, οι ορμόνες μας, όπως η κορτιζόλη, που είναι ορμόνη του άγχους, να εξισορροπούνται και να βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση και η κυκλοφορία του αίματος.

2. Αποκτάς συνειδητότητα, μαθαίνεις να αγαπάς το σώμα σου, αισθάνεσαι ότι με τη δύναμη του μυαλού σου πετυχαίνεις τους στόχους σου και αυτό γίνεται γιατί οι ασκήσεις και κινήσεις έχουν ρυθμό, ροή και αρμονία.

3.Θα ψηλώσεις. Μέσω των ασκήσεων που προωθούν τη σωστή ευθυγράμμιση, επιμηκύνεται η σπονδυλική στήλη και αποσυμφορίζονται τα μεσοσπονδύλια διαστήματα, όπως και οι αρθρώσεις από τα συνεχόμενα φορτία που δεχόμαστε καθημερινά, είτε ορθοστασίας είτε καθιστικής ζωής. Στο τέλος, θα έχεις ένα σώμα που θα δείχνει πιο μακρύ και πιο λεπτό.

4. Θα νιώθεις το σώμα σου σαν μικρού παιδιού και θα έχεις ευεξία. Οι σφιγμένοι μύες αποτελούν δείκτη του στρες. Με τις ασκήσεις το σώμα μαλακώνει εκεί που χρειάζεσαι και δυναμώνει εκεί που το έχεις ανάγκη, στον πυρήνα μας ή powerhouse, όπως το αποκαλούσε ο J. Pilates.

Διάβασε επίσης: Είναι το Pilates σε μηχανήματα καλύτερο; Η Ευμορφία Σαββαΐδη δοκιμάζει και διερευνά τιμές και αποτέλεσμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i