Τι άλλαξε στο fitness η νόσος Covid-19;

Οι τάσεις αυτές στο fitness είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, όμως, η πανδημία φαίνεται να τις έχει επιταχύνει ακόμα περισσότερο.

Γυμναστική στο σπίτι

Όλους αυτούς τους μήνες, οι λάτρεις του fitness έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και έπρεπε να φανούν πολύ προσαρμοστικοί κατά την περίοδο των lockdown. Χωρίς γυμναστήρια, μαθήματα, ομαδική προπόνηση, ο τρόπος που ασκούμαστε άλλαξε δραματικά. Το fitness είναι μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων και ύστερα από την εμφάνιση της πανδημίας φαίνεται να αλλάζουν εξ ολοκλήρου τα δεδομένα του και να ανέρχεται σε μια νέα πραγματικότητα, αποτελούμενο από νέες τάσεις που έχουμε ήδη δει να ξεκινούν και σίγουρα θα ανθίσουν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Τα πάντα για το κοινό κρυολόγημα στην εποχή της Covid-19

Oι νέες συνθήκες αύξησαν την προσφορά και τη ζήτηση για εικονικά μαθήματα, ενώ ανάγκασαν πολλά παραδοσιακά γυμναστήρια να προχωρήσουν στην παροχή περισσότερων εικονικών προϊόντων για προπονήσεις στο σπίτι. Η πανδημία μάς ευαισθητοποίησε, επίσης, για τα οφέλη της άσκησης στην υγεία μας: Η επιβαρημένη καρδιαγγειακή υγεία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση σοβαρών ασθενειών ή της COVID-19. Οι παρακάτω τάσεις στο fitness είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, όμως, η πανδημία φαίνεται να τις έχει επιταχύνει ακόμα περισσότερο και να τις έχει φέρει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος περισσότερο από ποτέ.

6 νέες τάσεις στο fitness που έφερε η νόσος COVID-19

1 Instagram live μαθήματα

Για όσους είναι fans του γυμναστηρίου, αλλά εξακολουθούν να ανησυχούμε την ιδέα της προπόνησης σε χώρους με συνωστισμό και ομαδικά προγράμματα, τα Instagram live μαθήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μη χάσουν την επαφή τους με την άσκηση, παραμένοντας στο ιδιωτικό τους περιβάλλον.

2 Online προπονήσεις

Οι εικονικές προπονήσεις είναι ιδανικές για να σε γυμνάσουν χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου. Σου επιτρέπουν να προπονείσαι ανά πάσα στιγμή της ημέρας, κάτι που αποτελεί μεγάλο όφελος, ειδικότερα για άτομα που εργάζονται με ακανόνιστες ώρες ή δεν

έχουν συγκεκριμένο ωράριο. Ωστόσο, τα προγράμματα και η ποιότητα των online μαθημάτων ποικίλλουν, οπότε φρόντισε να κάνεις την έρευνά σου προτού αποφασίσεις σε ποιον online fitness προπονητή θα απευθυνθείς.

3 Yoga για ψυχική υγεία

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα, ύστερα από την εμφάνιση της νόσου COVID-19, όλοι θα πρέπει να φροντίσουμε για την ψυχική –εκτός από τη σωματική– υγεία μας. H yoga αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα είδη εκγύμνασης, που συνδυάζει την ευεξία του σώματος αλλά και του νου. Δεν είναι τυχαίο που τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η δημοτικότητά της, καθώς οι άνθρωποι αντιμετώπισαν μια τεράστια αλλαγή στα πρότυπα εργασίας τους αλλά και σε πολλά ακόμα επίπεδα. Στο μέλλον η yoga θα έρθει ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο, καθώς θα αρχίσουμε να ενσωματώνουμε περισσότερο την ψυχική ευεξία στα συστήματα γυμναστικής μας.

4 Ομαδική προπόνηση

Η καραντίνα πριν από λίγους μήνες έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά και σχηματίστηκαν «κοινότητες γυμναστικής». Ο αυξανόμενος αριθμός στα άτομα που συνεχίζουν την ομαδική προπόνηση, είτε διαδικτυακά είτε όχι, αναδεικνύει το group training σε ένα από τα trends

που θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Τα ομαδικά μαθήματα σε πάρκα αλλά και τα μικρά ιδιωτικά  στούντιο θα γνωρίσουν μεγάλη άνθηση στη μετα-COVID-19 εποχή.

5 Gym free

Η περίοδος της καραντίνας έκανε πολλούς να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να γυμναστούν και με εναλλακτικούς τρόπους, εκτός από το να ασκηθούν στο γυμναστήριο. Αυτό δημιούργησε το ενδιαφέρον ερώτημα: θα θέλουν οι άνθρωποι να επιστρέψουν σε αυτό;

Η νοοτροπία πολλών φαίνεται να αλλάζει όσο προσαρμόζονται καλύτερα σε άλλα είδη προπόνησης, ενώ, παράλληλα, θα είναι σίγουρα πιο απαιτητικοί στις παροχές που τους προσφέρονται. Επιπλέον, θα χρειαστεί ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να νιώσουν ξανά ασφάλεια σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων, όπως είναι τα γυμναστήρια.

6 HIIT

Η προπόνηση HIIT αναδείχθηκε η πιο δημοφιλής τάση προπόνησης κατά τη διάρκεια του lockdown. Τώρα, που πολλοί άνθρωποι είδαν τα οφέλη των ασκήσεων αυτών και την ευκολία να τις κάνουν από το σπίτι δημιουργώντας νέες συνήθειες, η άνοδος της δημοτικότητας αυτής αναμένεται να συνεχιστεί.

COVID-19: Ορισμένες οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i