Τι να κάνω για να χάσω κιλά: Άσκηση ή σωστή διατροφή; Αυτή είναι η αλήθεια!

Να τι λέει η επιστήμη!

at-the-gym-picture-id653950326 Credit:GeorgeRudy

Τι να κάνω για να χάσω κιλά; Σίγουρα θα έχεις μάθει πως πρόκειται για έναν συνδυασμό καλύτερης διατροφής, περισσότερης φυσικής δραστηριότητας και γενικά μιας πιο υγιεινής ζωής. Για κάποιο διάστημα, οι ειδικοί θεωρούσαν πως η καλή διατροφή είναι πιο σημαντική από την άσκηση, δεν είχαν όμως συνειδητοποιήσει πόσο αλήθεια ήταν αυτό!

Πρόσφατα «ανέβηκε» ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει την πραγματικότητα της καθημερινής μας κατανάλωσης θερμίδων, το οποίο είναι βασισμένο σε επιστημονική έρευνα. Αποδεικνύεται πως η καύση ενός μεγάλου ποσοστού θερμίδων είναι πέρα από τον έλεγχό μας, καθώς οφείλεται στο μεταβολικό μας ρυθμό – δηλαδή στον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα μας όταν εκτελεί τις βασικές καθημερινές του λειτουργίες.

Η φυσική δραστηριότητα αντιστοιχεί μόνο στο 10-30% των ημερήσιων καύσεών μας. Σημαντικό ποσοστό, σίγουρα, αλλά δεν είναι και καθοριστικό.

Διάβασε επίσης: Βρες τον μεταβολικό σου ρυθμό 

Από την άλλη πλευρά, το βίντεο αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικές είναι οι διατροφικές μας επιλογές: Παρότι ελέγχουμε έως και το 30% του τι καίμε, ελέγχουμε το 100% των θερμίδων που μπαίνουν μέσα στο σώμα μας. Γι' αυτό το λόγο, αν θέλεις να δεις τον αριθμό στη ζυγαριά να μικραίνει -ή αν απλά θέλεις λίγο πιο έντονη μυική γράμμωση- είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς τη διατροφή σου καθαρή και στο κάτω όριο του υγιούς θερμιδικού φάσματος για το ύψος σου.

The Mamagers Update

Παιδικό καπρίτσιο – «θέατρο» ή ανάγκη; Πώς θα το καταλάβουμε;

Κρίσεις πανικού – γιατί έρχονται, πότε φεύγουν και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Τι να κάνω για να χάσω κιλά; Δες και το βίντεο:

Ας είμαστε απόλυτα σαφείς

Ακόμη κι αν δεν σου εγγυάται ότι θα χάσεις κιλά, η φυσική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σου. «Είναι πιθανότατα το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις -εκτός απ' τη διακοπή του καπνίσματος- για να βελτιώσεις την υγεία σου» σχολιάζει ο Kevin Hall, εκπρόσωπος του αμερικανικού ινστιτούτου υγείας (National Institute of Health).

Γνωρίζουμε πως η άσκηση συνδέεται άμεσα με μια μεγαλύτερη, υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή και η συμβουλή μας είναι να μην παραμελείς τη γυμναστική σου – απλά μην επαφίεσαι μόνο σε αυτή για να ελέγχεις το βάρος σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i