Τι σημαίνει να ασκείσαι στο 80% της δύναμης σου;

Για να μην κοιτάζεις με απλανές βλέμμα όταν στο λέει ο trainer σου...

jumping-rope-picture-id518224924 Credit:mihailomilovanovic

Συνεργάστηκε ο Ιάσονας Γαργαλιάνος, personal trainer.

Mερικές φορές αυτά που λένε οι επαγγελματίες του fitness είναι εντελώς κατανοητά, όπως όταν σου τονίζουν πως κάθε προπόνηση είναι σημαντική ή να ακούς το σώμα σου και να μην το παρακάνεις. Όμως άλλες φορές είναι σαν να μιλούν μια δική τους διάλεκτο, την οποία δεν έχεις διδαχτεί στο σχολείο.

Για να μην τους κοιτάζεις με απλανές βλέμμα και αναρωτιέσαι από μέσα σου τι θέλει να πει ο ποιητής όταν φωνάζει να δουλέψεις στο 80% της δύναμης σου (!) συνέχισε την ανάγνωση...

«Δούλεψε στο 80% της δύναμής σου»

Μετάφραση: Όλες ξέρουμε τι είναι το 100%, αλλά το 80%; Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρεις. «Σ’ εμάς τους γυμναστές αρέσει να το λέμε αυτό» λέει γελώντας ο trainer.

«Ουσιαστικά, έχει να κάνει με το επίπεδο της προσπάθειας που καταβάλλεις για να εκμεταλλεύεσαι πλήρως κάθε σου προπόνηση.

Έτσι, μια προθέρμανση είναι περίπου στο 30-40% του μέγιστου καρδιακού σου ρυθμού, μια άσκηση μέτριας έντασης στο 50-69% και η έντονη δραστηριότητα πρέπει να φτάνει στο 70-90%. Στο 80% της προσπάθειας θα πρέπει να ιδρώνεις και να δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις μια συζήτηση».

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι στη σωστή ζώνη είναι να χρησιμοποιείς ένα μόνιτορ καρδιακών παλμών και να παρατηρείς πώς νιώθεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το επίπεδο καρδιακού ρυθμού.

Διάβασε επίσης: Yπάρχει ΜΙΑ άσκηση για να χάσεις περισσότερα κιλά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i