Το ρόφημα που αν πιεις πριν την άσκηση θα καις περισσότερες θερμίδες

Αυτή η νέα έρευνα θα ενθουσιάσει τους απανταχού λάτρεις του

endinamosi

«Θέλω να καίω λίπος και πολλές θερμίδες εύκολα». Πόσες φορές αυτή η «ουτοπική» σκέψη έχει κατακλύσει το μυαλό σου; Επειδή η απάντηση θα είναι σίγουρα «πολλές», διάβασε γιαυτή τη νέα έρευνα που ανακαλύψαμε και ίσως αναθεωρήσεις.

Τα νέα, βέβαια, είναι ακόμα καλύτερα για τους απανταχού λάτρεις του καφέ, αφού σύμφωνα με κάποιους ερευνητές στην Ισπανία, οι γυναίκες που είχαν ώθηση στον μεταβολισμό τους μετά την άσκηση είχαν πιει περίπου δύο φλιτζάνια καφέ, μία ώρα πριν ξεκινήσουν γυμναστική.

Επιπλέον, σύμφωνα με μία αυστραλιανή έρευνα, οι γυναίκες που κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 117 μιλιγκράμ καφεΐνης 90 λεπτά πριν κάνουν ποδήλατο και άλλα τόσα 30 λεπτά μετά την άσκηση, αποδείχτηκε πως έκαψαν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και 2 ώρες μετά, συγκριτικά με εκείνες τις γυναίκες που ακολούθησαν την ίδα άσκηση, χωρίς καφεΐνη.

Ο Valentín E. Fernández-Elías, συνεργάτης του συγγραφέα της ισπανικής έρευνας και επιστήμονας που μελετά την άσκηση στο University of Castilla–La Mancha λέει: «Η καφεΐνη μειώνει την κούραση και αυξάνει τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της άσκησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους κινητοποιώντας τους ανθρώπους να ασκηθούν περισσότερο».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i