Περπάτημα: Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις το επίμονο λίπος

Συμβουλές για πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα μόνο με περπάτημα.

περπατημα iStock

Το περπάτημα είναι ένα είδος γυμναστικής που ταιριάζει σε όλους, ανεξάρτητα από το βάρος, την αντοχή, την ηλικία, τον χρόνο που διαθέτει κανείς για άσκηση, εκτελείται εύκολα και παντού χωρίς να χρειάζεται εξοπλισμός. Προσφέρει σημαντικά οφέλη στο σώμα, αλλά και στον οργανισμό αφού βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, βοηθάει στην απώλεια βάρους και σε κρατάει σε φόρμα. Το περπάτημα, επίσης, παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση του λίπους που υπάρχει στο σώμα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από την κοιλιά, το λεγόμενο σπλαχνικό λίπος. Το τελευταίο είναι σημαντικά επιβλαβές για την υγεία καθώς επηρεάζει την αρτηριακή πίεση, την παραγωγή χολιστερόλης και την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Αερόβιες ασκήσεις, μέτρια ή υψηλής έντασης, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, μπορούν να στοχεύσουν απευθείας στη μείωση του επίμονου λίπους που βρίσκεται στην κοιλιά, αρκεί ένα δώσεις ένα παραπάνω boost στον τρόπο που περπατάς. Και πως θα το κάνεις αυτό; Οι παρακάτω τρόποι σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμοι.

1.Ακολούθησε διαλειμματική προπόνηση και στο περπάτημα

Εάν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να δουλέψεις τους κοιλιακούς μύες σου, τότε ξεκίνα να επιταχύνεις. Μεταβάλλοντας τον ρυθμό που βαδίζεις ανά διαστήματα, ακολουθώντας μια διαλειμματική προπόνηση, αυξάνεις τον καρδιακό ρυθμό, που έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη καύση θερμίδων.

2.Χρησιμοποίησε βαράκια

Για να αυξήσεις την ένταση του περπατήματος, μπορείς να προσθέσεις βάρος στο σώμα σου, είτε μεταφέροντας με τα χέρια βάρη, είτε βάζοντας στα πόδια βαράκια. Το πρόσθετο βάρος θα κάνει δυσκολότερο το βάδισμα, προσθέτοντας αντίσταση στα βήματα, μεγιστοποιώντας τους καρδιακούς παλμούς και άρα την καύση λίπους. Προσοχή το βάρος που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις δεν πρέπει απαραίτητα να ζυγίζει υπερβολικά, ώστε να μπορείς να εκτελείς σωστά την άσκηση.

3.Διέσχισε μεγαλύτερες αποστάσεις

Όσο περισσότερο περπατάς, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Πολλές φορές το να περπατήσεις για 30 λεπτά πάνω στον διάδρομο μοιάζει βαρετό και κουραστικό, για αυτό προσπάθησε όταν επιλέγεις να γυμναστείς με το περπάτημα να είσαι σε χώρο εκτός γυμναστηρίου, ώστε να βρίσκεις το κίνητρο να διανύεις μεγαλύτερες αποστάσεις.

4.Μην περπατάς μόνο σε ευθείες

Φρόντισε όταν περπατάς να υπάρχει εναλλαγή στο έδαφος όπου βαδίζεις για μεγαλύτερη δυσκολία. Δοκίμασε να περπατήσεις σε ένα ανώμαλο μονοπάτι στη φύση, είτε σε ανηφορική κλίση, είτε ακόμα και να ανέβεις μερικά σκαλιά. Οι παραπάνω τρόπο θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ένταση της άσκησης σου, μειώνοντας σταθερά το λίπος στο σώμα σου.

Είναι το περπάτημα μετά το φαγητό καλό για την υγεία μας;

Είναι το περπάτημα το νέο τρέξιμο για αδυνάτισμα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i