Η Δώρα Παντέλη στο Shape Σεπτεμβρίου: Ποια είναι η προπόνηση και η διατροφή της;

Έτσι παραμένει σε εξαιρετική φόρμα η sportcaster και αναλύτρια αγώνων μπάσκετ.

δωρα παντελη Αποστόλης Κουκουσάς | Shape magazine

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουκουσάς, Make up: Θάνος Μόλος

Μπορεί να γνωρίζεις τη Δώρα Παντέλη ως sportcaster και αναλύτρια αγώνων μπάσκετ, ενώ έχει υπάρξει και η ίδια για πολλά χρόνια επαγγελματίας αθλήτρια του μπάσκετ. Τα παραπάνω, όμως, είναι μόνο ένα κομμάτι από το "βιογραφικό" της και το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν αφορά μόνο τις σπουδές, αλλά περιλαμβάνει τα βήματα και τη νοοτροπία που την έκαναν τη γυναίκα που είναι σήμερα.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου, διαπίστωσα ότι κατέχεις πτυχία σε διάφορους τομείς. Μίλησέ μου για τη διαδρομή σου αυτή και πώς τελικά σε κέρδισε το sportiocasting;

Με κέρδισε ουσιαστικά ο αθλητισμός αλλά και η ενασχόλησή μου με όλα τα άλλα έχει την ίδια αφετηρία. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στις ΗΠΑ με υποτροφία, λόγω του μπάσκετ, είχα στόχο την ιατρική, επειδή ήμουν πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ωστόσο, ενώ ξεκίνησα με την προϊατρική, τη δεύτερη χρονιά, και καθώς το πρόγραμμά μου ήταν πολύ απαιτητικό, άλλαξα τομέα και πήρα πτυχίο στη λογοτεχνία και στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο αθλητισμός είναι σκληρός,
έχει κούραση, έχει ανταγωνισμό... Γι’ αυτό και στις σπουδές μου τελικά ασχολήθηκα με άλλους τομείς, όπως η ζωγραφική και το θέατρο, οι οποίοι καλύπτουν την ευαίσθητη πτυχή μου.

panteli
Αποστόλης Κουκουσάς | Shape magazine

Μπουστάκι: EVERSCULPT Fitted Women's Training Tank Top, Puma (βρες το εδώ), κολάν: EVERSCULPT Full-Length Women's Training Leggings, Puma (βρες το εδώ), Παπούτσια: PUMA Velocity Nitro Wns, μπάλα μπάσκετ: PUMA. 

Είσαι σε ενυπωσιακή φυσική κατάσταση. Ποια είναι η αγαπημένη σου προπόνηση;

Έχω τρέλα με τη γυμναστική, δεν έχει περάσει μέρα στη ζωή μου χωρίς να ασκηθώ. Προτιμώ να γυμνάζομαι στο σπίτι μόνη μου, με τα λάστιχα και τα βάρη μου και να ακολουθώ το δικό μου πρόγραμμα, αλλά γενικά νομίζω ότι έχω κάνει τα πάντα, από μπάσκετ, τένις και ποδόσφαιρο μέχρι μια γυμναστική που ξεκίνησα πρόσφατα και μου αρέσει πολύ, την καλλισθενική προπόνηση. Επίσης, κάνω Pilates, που θεωρώ ότι με έχει βοηθήσει ώστε να είναι πιο υγιές το σώμα μου. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μόνο μία γυμναστική που μας ταιριάζει, είμαι πάντα υπέρ του να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα και να μην κάνουμε υπερβολές. Ιδανικά, λίγο απ’ όλα και λίγο κάθε μέρα θα μας κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη ζωή μας.

παντέλη
Αποστόλης Κουκουσάς | Shape magazine

Jacket: Moto Training Jacket, PUMA, Μπουστάκι: Moto Women's Training Bra Top, PUMA, Κολάν: Moto High Waist Full Women's Training Leggings, PUMA, Παγούρι: PUMA.

Στερείσαι κάτι διατροφικά; 

Όταν έκανα πρωταθλητισμό, διαπίστωσα ότι είχα γίνει εμμονική με τη διατροφή μου. Από τη μία πλευρά, έκανα ένα άθλημα που θεωρείται ανδρικό, που έπρεπε να έχω παραπάνω κιλά για να είμαι δυνατή, από την άλλη, ως κορίτσι που αγαπώ τη θηλυκή μου πλευρά, με ενοχλούσε που έβλεπα τον εαυτό μου με περισσότερο
βάρος από αυτό που ήθελα για μένα. Έτσι, έκανα δίαιτες, προσπαθούσα να στερούμαι πράγματα. Φυσικά, μόνο σε κακό μου βγήκε αυτό, γιατί τραυματίστηκα πολλές φορές λόγω έλλειψης βασικών συστατικών, κουραζόμουν εύκολα, δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών και αθλητισμού υψηλού επιπέδου... Τότε ζήτησα βοήθεια από διατροφολόγο και ψυχολόγο. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα σημείο καμπής στη ζωή μου, όπου κατάλαβα ότι το φαγητό δεν πρέπει να είναι εχθρός, αλλά σύμμαχός μου. Και ήταν πολύ σημαντικό αυτό για μένα, γιατί ακόμα και τώρα δε στερούμαι πράγματα. Εδώ και ένα χρόνο δεν τρώω κρέας, τρώω όμως αβγά, τυρί, γιαούρτι,ψάρι... Το κάνω πιο πολύ για λόγους υγείας. Και γενικά προσπαθώ τις ημέρες που δεν μπορώ να γυμναστώ να κάνω "οικονομικές επιλογές" στις θερμίδες, δηλαδή το βράδυ να φάω ένα γιαούρτι με φρούτα αντί για κανονικό γεύμα, να πίνω περισσότερο νερό ή, αν κάνω μια ατασθαλία, την επόμενη μέρα να ασκηθώ περισσότερο. Γενικά, δε στερούμαι και τώρα που δεν κάνω πρωταθλητισμό και τρώω πιο φυσιολογικά, το κορμί μου είναι πολύ καλύτερο.

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξή της στο Shape που κυκλοφορεί!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i