Γιατί αξίζει να γυμνάζεσαι με την καθοδήγηση personal trainer

5 σημαντικά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από την συνεργασία σας.

personal trainer iStock

Με την έναρξη της νέας χρονιάς πιθανότατα να έθεσες και εσύ με την σειρά σου καινούργιους fitness στόχους. Οι περισσότερες ώρες γυμναστικής αλλά και η δοκιμή νέων ασκήσεων και προγραμμάτων σίγουρα βρίσκονται στην κορυφή των μελλοντικών σου σχεδίων. Και όλα αυτά για να πετύχεις το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, βελτιώνοντας την φυσική σου κατάσταση, φτιάχνοντας ένα δυνατό και υγιές σώμα ακόμα και χάνοντας περιττά κιλά. Την προσπάθεια σου αυτή μπορεί να απογειώσει η συνεργασία σου με έναν personal trainer.

Και πριν προλάβεις να σκεφτείς το οικονομικό, να σου ξεκαθαρίσουμε ότι αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε πιστοποιημένο ειδικό, τον οποίο μπορείς εύκολα να βρεις ακόμα και στο γυμναστήριο σου. Ο personal trainer ειδικεύεται στην δημιουργία αποτελεσματικών και ασφαλών προγραμμάτων γυμναστικής, ενώ μέσα από την καθοδήγηση που σου παρέχει μπορείς να πραγματοποιήσεις σημαντικές αλλαγές, βελτιώνοντας την καθημερινότητα σου. Και αν ακόμα δεν έχεις πεισθεί, ορίστε 5 βασικά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από τις προπονήσεις με έναν personal trainer.

Διαμορφώνει εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορείς να έχεις άπειρες σελίδες με προπονήσεις και προγράμματα γυμναστικής για να ακολουθήσεις. Όμως δεν είναι όλα κατάλληλα για εσένα. Ο προσωπικός γυμναστής θα διαμορφώσει μια ρουτίνα άσκησης προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες και στόχους. Έτσι σε περίπτωση που παρατηρήσεις μια αλλαγή στο σώμα σου ή στις κινήσεις σου, ο γυμναστής θα τροποποιήσεις τις ασκήσεις που ακολουθείς συνήθως προκειμένου να βρεις και πάλι την ισορροπία.

Μαθαίνεις να είσαι συνεπής στους fitness goals σου

Ας το παραδεχτούμε: ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα σχετικά με την διατήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος γυμναστικής είναι η συνέπεια. Όσο και αν λατρεύεις να γυμνάζεσαι, σίγουρα θα υπάρχουν και οι στιγμές που ο καναπές και η χαλάρωση είναι πιο δελεαστικά από το στατικό ποδήλατο. Για όλες εκείνες τις ώρες που αναζητάς το κίνητρο για γυμναστική, ο personal trainer θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ρουτίνα των προπονήσεων σου ακέραιη.

Κατανοείς καλύτερα την ανθρώπινη φυσιολογία

Δηλαδή πως λειτουργεί το σώμα αλλά και το μυαλό. Ένας πιστοποιημένος ειδικός, διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που σε απασχολεί σχετικά με την φυσική σου κατάσταση. Σου δίνει οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείς σωστά συγκεκριμένους εξοπλισμούς αλλά και ποια μέρη του σώματος γυμνάζεις με κάθε άσκηση. Επιπλέον σου παρέχει χρήσιμες συμβουλές για το πως να καταφέρεις να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αποκτάς μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων

Πιθανότατα για να δυναμώσεις τον πυρήνα αλλά και για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένα six packs να επαναλαμβάνεις συνεχώς την ίδια άσκηση για τους κοιλιακούς. Ο personal trainer, ωστόσο, θα σου προτείνει πολλές διαφορετικές ασκήσεις για να γυμνάσεις οποιοδήποτε μέρος του σώματος σου, ώστε να αποκτήσεις την ευελιξία να επιλέξεις όποια σου ταιριάζει.

Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Ένας αξιοσημείωτος αριθμός ερευνών έχει αποδείξει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η σωματική δραστηριότητα σε θέματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες καθώς και στην βελτίωση της διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας συνολικά. Η συνεχής συνεργασία με έναν εκπαιδευτή σου επιτρέπει να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω οφέλη της άσκησης. Επιπλέον ένας καλός προσωπικός γυμναστής ενδεχομένως να είναι ανοιχτός να συζητήσετε χαλαρά για την οικογένεια ή την δουλειά σου, ακόμα και για ζητήματα που σε απασχολούν.

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των κοιλιακών

Γυμναστήριο: Γατί ξεκινάς με όρεξη και σταδιακά εγκαταλείπεις τις προπονήσεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i