Ρεκόρ Γκίνες: Κινέζος πραγματοποίησε 402 επαναλήψεις muscle up σε μια ώρα

Εσύ πόσες θα άντεχες;

ρεκορ γκίνες iStock

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε πρόσφατα στις σελίδες των σπορ του βιβλίου Γκίνες 2022, αφού ένας άνδρας από την Κίνα πραγματοποίησε 402 επαναλήψεις muscle ups σε μια ώρα! Ο Xiao Lin, όπως φαίνεται διαθέτει ένα πολύ καλά γυμνασμένο κορμό, δυνατά χέρια αλλά και λαβή, για αυτό και κατάφερε να σηκώσει το βάρος του σώματος του πάνω από το στύλο του μονόζυγου για μερικές εκατοντάδες φορές, χωρίς φυσικά να πραγματοποιήσει ούτε ένα διάλειμμα.

Ο φοιτητής της γυμναστικής ακαδημίας λατρεύει τον αθλητισμό και φροντίζει να γυμνάζεται τακτικά κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από την καλογυμνασμένη σιλουέτα του που εμφανίζεται στο βίντεο όπου εκτελεί την μυική άσκηση, αλλά και από την αντοχή που έχει αναπτύξει μέσω των προπονήσεών του. Το Guinness World Records δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ένα βίντεο με τον νεαρό Lin να εκτελεί μερικές από τις επαναλήψεις στο αθλητικό κέντρο Jiangxi’s Ji’an.

Τι είναι τα muscle ups;

Πρόκειται για μια άσκηση ενδυνάμωσης του πυρήνα, η οποία χρησιμοποιεί κυρίως το βάρος του σώματος και εντάσσεται στην καλλισθενική γυμναστική. Με έναν συνδυασμό κινήσεων και καθώς βρίσκεσαι κρεμασμένη σε ένα μονόζυγο, ανασηκώνεις το σώμα σου προς τα επάνω και επιστρέφεις στην αρχική θέση αποφεύγοντας να κουνήσεις οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος σου εκτός από τον κορμό και τα χέρια.

Ποια τα οφέλη τους;

Η συγκεκριμένη άσκηση ενδυναμώνει κυρίως το πάνω μέρος του σώματος, προσφέροντας μεγαλύτερο εύρος στην κίνηση των ώμων. Συγκεκριμένα με τα muscle ups ενισχύονται οι τρικέφαλοι, οι δελτοειδής και οι θωρακικοί μύες.

Πως να την κάνεις σωστά:

Τοποθέτησε τα χέρια σου σε μια μπάρα έλξης. Αφού ανασηκώσεις τα πόδια από το έδαφος, σφίξε πολύ καλά την κοιλιά προς την σπονδυλική στήλη και κράτησε τα πέλματα στην ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών σου. Σήκωσε το πάνω μέρος του σώματος σου προς τα επάνω. Μόλις το στήθος βρεθεί σε ψιλότερο σημείο από την μπάρα, σκύψε ελαφρά προς τα εμπρός και σπρώξε προς το σώμα σου προς τα κάτω για να βρεθείς στην αρχική θέση.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i