Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής της Jessica Alba

Η χολιγουντιανή σταρ μοιράστηκε με τους followers της το μυστικό για την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Jessica Alba Instagram/@JessicaAlba

Οι περισσότεροι σταρ του Hollywood είναι γνωστό πως έχουν πρόσβαση σε κορυφαίους personal trainers και ειδικούς διατροφής, οι οποίοι μοιράζονται μαζί τους συμβουλές και tips όχι μόνο για να αποκτήσουν καλλίγραμμη σιλουέτα αλλά και υγιή οργανισμό. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και η Jessica Alba, αφού μέσω μιας πρόσφατης ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μας συστήνει την A-list celebrity trainer, Ramona Braganza, με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας τα workouts που την βοηθούν να παραμείνει fit στην καθημερινότητα της.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, η 41χρονη ηθοποιός παρουσιάζεται να εκτελεί ένα κυκλικό πρόγραμμα προπόνησης, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά το σώμα μέσω μιας ποικιλίας ασκήσεων – από αερόβιες έως δυναμικές και με αντιστάσεις. Έπειτα από την ολοκλήρωση του workout, η Alba υπό τις οδηγίες της εξειδικευμένης γυμνάστριας αφιερώνει μερικά λεπτά κάνοντας stretching. Όπως επισημαίνει η Ramona Braganza, η σταρ χρησιμοποιεί την άσκηση όχι μόνο για την ενίσχυση του σώματος της, αλλά και για να βελτιώσει την ψυχική υγεία της, αποβάλλοντας το έντονο στρες της ημέρας και ανακουφίζοντας πνεύμα και μυαλό.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το workout session της Jessica Alba;

Προθέρμανση cardio: 20 με 30 λεπτά αερόβια άσκηση (η ηθοποιός επιλέγει spinning σε στατικό ποδήλατο)

Άσκηση σε ιμάντες TRX: Ξεκίνα με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Με το κάθε χέρι πιάσε την λαβή από τους ιμάντες, έτσι ώστε οι παλάμες να είναι στραμμένες προς εσωτερικό των χεριών. Κατέβασε τους ώμους προς τα κάτω και προς τα πίσω και στη συνέχεια μετατόπισε το βάρος του σώματος σου στις φτέρνες και γείρε προς τα πίσω, ώσπου τα χέρια να τεντωθούν πλήρως και να ευθυγραμμίζονται με το στήθος. Κρατώντας σφιχτό τον κορμό και τους ώμους ακίνητους, λύγισε τους αγκώνες ώστε να τραβήξεις αργά το στήθος προς τα πάνω. Εκτείνοντας τους αγκώνες αργά, επέστρεψε στην αρχική θέση. Ακολούθησε 15 επαναλήψεις.

Bulgarian Split Squat: Στάσου μπροστά από έναν πάγκο, με τα πόδια ελαφρώς πιο φαρδιά από το πλάτος των γοφών. Κάνε ένα βήμα προς τα εμπρός, στη συνέχεια τοποθέτησε το δεξί πόδι στην κορυφή του πάγκου πίσω από το σώμα, στηρίζοντας το στην επιφάνεια. Κατά την εισπνοή, κάνε ένα ελαφρύ πηδηματάκι και λύγισε το αριστερό γόνατο για να χαμηλώσεις μέχρι και τα δύο γόνατα να βρεθούν σε γωνία 90 μοιρών, κρατώντας το στήθος ψηλά και αποτρέποντας τη στρογγυλοποίηση της πλάτης. Κατά την εκπνοή, πίεσε το αριστερό πόδι για να έρθει σε ευθεία, προκειμένου να επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Ακολούθησε 15 επαναλήψεις.

Πιέσεις στήθους σε πάγκο: Ξάπλωσε μπρούμυτα πάνω σε έναν πάγκο, με τους ώμους να είναι ευθυγραμμισμένοι με την μπάρα. Τοποθέτησε τα χέρια στην μπάρα στο άνοιγμα των ώμων, με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα πάνω. Χαμήλωσε αργά την μπάρα προς το στήθος, φέρνοντας τους αγκώνες δίπλα στο σώμα και κοντά στον πάγκο. Επέστρεψε στην αρχική θέση αργά και σταθερά. Ακολούθησε 10 επαναλήψεις.

Abs crunch με gliding pads: Ξεκίνα από στάση τραπεζάκι, με τους καρπούς ακριβώς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα λυγισμένα κάτω από τους γοφούς, έχοντας τοποθετήσει στα δάχτυλα των ποδιών σου gliding pads. Σηκώνοντας τα γόνατα από το πάτωμα, ίσιωσε τα πόδια για να βρεθείς σε μια ψηλή θέση σανίδας. Κρατώντας τον πυρήνα σφιχτό, φέρε ταυτόχρονα και τα δύο γόνατα προς το στήθος και έπειτα σπρώξε πάλι τα πόδια προς το πλάι, εκτελώντας νοητούς κύκλους με τα ακροδάχτυλα πάνω στο έδαφος. Ακολούθησε 5 επαναλήψεις.

Αποθεραπεία stretching: Αφιέρωσε λίγα λεπτά στο τέλος για μερικές διατάσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i