Foam Rolling: Οι ασκήσεις "μασάζ" που θα σε πείσουν να το εντάξεις στις προπονήσεις σου

Ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος να απομακρύνεις το στρες από το σώμα σου.

foam rolling iStock

Μια έντονη προπόνηση ή μερικές μεμονωμένες ήπιες ασκήσεις μπορούν να οδηγήσουν την επόμενη μέρα στο πιο εφιαλτικό σενάριο: πιασμένοι μύες, ενοχλήσεις σε κάθε κίνηση και ένα διάχυτο αίσθημα κούρασης που καταβάλει το σώμα σου. Ακόμα και αν είναι απολύτως εξοικειωμένη με την fitness ρουτίνα σου, αποφεύγοντας να χάνεις προπονήσεις, δεν είναι απίθανο να οδηγηθείς στο παραπάνω σενάριο έπειτα από την παράληψη αποθεραπείας και ακήσεων stretching.

Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και αν ανήκεις, το σώμα σου μπορεί επίσης να είναι "σφιγμένο" και από το υπερβολικό στρες. Πόνοι στον αυχένα και την μέση, έλλειψη ενέργειας και κινήτρου για οτιδήποτε θετικό και πολλά άλλα συνοδεύουν το αρνητικό αυτό συναίσθημα. Η λύση σε κάθε περίπτωση είναι μια και μοναδική: μια συνεδρία μασάζ, η οποία όχι μόνο θα ανακουφίσει τους καταπονημένους μύες αλλά και "ελαφρύνει" αυτομάτως το σώμα από οποιοδήποτε βάρος.

Πολλές φορές όμως, η πολυτέλεια μιας τέτοιας συνεδρίας δεν συμβαδίζει ούτε με τον χρόνο, ούτε επίσης και με την τσέπη μας. Έτσι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα foam rolling, aka κύλινδρος αφρού, ο οποίος αν και χρησιμοποιείται ευρέως στην yoga, θα σε βοηθήσει να απολαύσεις τα οφέλη του ακόμα και αν δεν είσαι yoga lover.

Τι είναι το foam rolling και ποια τα οφέλη του;

Το foam rolling είναι ένας ελαφρύς, κυλινδρικός σωλήνας από συμπιεσμένο αφρό, που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστων για την αύξηση της ευελιξίας, την μύωση του πόνου καθώς και την εξάλειψη των μυϊκών κόμβων. Η επίδραση του στο σώμα είναι σημαντική καθώς προσφέρει:

  • Ανακούφιση από πόνους
  • Μείωση της φλεγμονής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης των μυών
  • Προλαμβάνει τραυματισμούς, διατηρώντας το μήκος των μυών και αποκαθιστώντας την ένταση και το σφίξιμο
  • Αύξηση στην ροή του αίματος και την ελαστικότητα του μυϊκού συστήματος
  • Βελτίωση του εύρους των κινήσεων
  • Ομαλότερη κατανομή του λίπους στο σώμα
  • Απόλυτη χαλάρωση, αφού πρόκειται για διαδικασία μασάζ

Πώς να εντάξεις το foam rolling στις προπονήσεις σου:

Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα δύσκολο στην χρήση αυτού του εργαλείου γυμναστικής, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι – αρκεί να υπάρχει λίγος χώρος στο πάτωμα. Μπορείς να εκτελέσεις τις παρακάτω εύκολες και απλές κινήσεις είτε πριν, είτε μετά την κύρια προπόνηση σου, είτε απλώς πριν ξαπλώσεις για περισσότερη χαλάρωση στο σώμα.

 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i