Το καλύτερο ζέσταμα πριν από το τρέξιμο

Η σωστή προθέρμανση μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ καλύτερες επιδόσεις στο τρέξιμο.

τρέξιμο iStock

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το τρέξιμο δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση και πώς ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτό είναι έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένος. Ωστόσο, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύ χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών είναι αρκετά σημαντικό για το σώμα να προθερμαίνεται καλά. Τόσο για να προετοιμαστεί το σώμα ώστε να δουλέψει με τις υπάρχουσες συνθήκες, όσο και για την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πώς πετύχουμε ωστόσο την καλύτερη δυνατή προθέρμανση;

"Αφιερώνοντας χρόνο για προθέρμανση πριν από το τρέξιμο, βελτιώνετε επίσης το εύρος κίνησης των αρθρώσεών σας, αυξάνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και προετοιμάζετε τους μυς για το τρέξιμο", λέει η Marnie Kunz, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και ιδρύτρια του Runstreet.com με έδρα το Μπρούκλιν. "Ένα περιορισμένο εύρος κίνησης και κρύοι, σφιχτοί μύες είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε τραυματισμούς", προσθέτει.

Με άλλα λόγια, η σωστή προθέρμανση θα πρέπει απλώς να αποτελεί μέρος της ρουτίνας κάθε δρομέα. Σκεφτείτε το ως μέρος του ίδιου του τρεξίματος για να βοηθήσετε να γίνει συνήθεια. 

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i