Η καλύτερη άσκηση για να είμαστε σε φόρμα, δεν είναι άσκηση

Μερικές συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σε φόρμα.

άσκηση iStock

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για γυμναστική κατά την εμπειρία σου; Μπορεί να είναι τρέξιμο, άρση βαρών, κολύμπι, ποδόσφαιρο... Πάντα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να κάνεις, αλλά φυσικά, χρειάζεται χρόνο και θέληση. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχαν συνήθειες που θα μπορούσαμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και θα μας βοηθούσαν να κάψουμε πολύ περισσότερες θερμίδες;

Αν σου έχουν ποτέ συστήσει να εργάζεσαι για λίγες ώρες όρθιος αντί να κάθεσαι, αν συνήθως βρίσκεσαι σε γραφείο, και δεν ακολούθησες τη συμβουλή επειδή... τεμπέλιασες, πιθανόν να αλλάξεις γνώμη. Αποδεικνύεται ότι η διαφορά στην καύση θερμίδων μεταξύ της όρθιας και της καθιστής θέσης είναι αρκετά σημαντική.

Για παράδειγμα, το περιοδικό Healthline δημιούργησε έναν πίνακα που δείχνει τις διαφορές για έναν ενήλικα άνδρα ύψους περίπου 1,75 μ., εάν περνούσε 8 ώρες καθιστός ή 4 ώρες όρθιος και τις υπόλοιπες ώρες σε μια καρέκλα. Αν ζύγιζε περίπου 80 κιλά, θα έκαιγε 674 θερμίδες αν δεν κινούνταν, αλλά αν στεκόταν όρθιος για 4 ώρες, θα έκαιγε 1.027 θερμίδες.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i