Τρεις ασκήσεις που δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους

Όποτε μην χάνεις τον χρόνο σου.

ασκήσεις απώλεια κιλων iStock

Η απώλεια βάρους μπορεί να μοιάζει με αληθινό challenge, όμως στην πραγματικότητα όλα όσα χρειάζεσαι είναι η υιοθέτηση του υγιεινού τρόπου ζωής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι διατροφικές σου επιλογές θα πρέπει να βασίζονται κυρίως στην ισορροπία και την ποικιλία, να μην περιλαμβάνουν περιττά λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές, ενώ καλό θα ήταν να υπερισχύει η άφθονη κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών και σπόρων, δημητριακών ολικής άλεσης, όπως και άπαχες ζωικές επιλογές (ψάρια, πουλερικά, αυγά).

Το παραπάνω μοντέλο διατροφής έχει σκοπό να χαρίσει στον οργανισμό σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και την ενέργεια που απαιτείται για να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση, μέσω της άσκησης. Όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά λαμβάνει το σώμα σου, τόσο πιο αποτελεσματικά καταναλώνει ενέργεια κατά την διάρκεια των προπονήσεων σου. Διαμορφώνοντας, μάλιστα, τις τελευταίες με βάση τους fitness στόχους σου, τότε η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται πιο γρήγορα από όσο πίστευες.

Βέβαια, όπου άσκηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι χάνεις βάρος. Σίγουρα, οι πλειονότητα των ασκήσεων καταναλώνει μπόλικες θερμίδες, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες που δεν λειτουργούν ακριβώς για τον σκοπό αυτό, αφού άλλες, πιο σύνθετες με περισσότερες ταυτόχρονες κινήσεις, έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια κιλών. Οι παρακάτω τρεις ασκήσεις ίσως να μην εξυπηρετούν ουσιαστικά την εν λόγω προσπάθεια σου, για αυτό και είναι καλό να μην χάνεις άλλο τον χρόνο σου επαναλαμβάνοντας τα αντίστοιχα σετ.

Burpees

Πρόκειται για τον συνδυασμό δύο ασκήσεων: ξεκινάς με ένα push ups και έπειτα σηκώνεσαι γρήγορα με ένα μεγάλο άλμα προς τον ουρανό. Εάν το σώμα σου δεν έχει εκπαιδευτεί για μια τόσο δυναμική άσκηση, προφανώς και θα κουραστεί, εγκαταλείποντας το σετ, ακόμα και τις υπόλοιπες ασκήσεις. Στην απώλεια βάρους θυμήσου έχεις σκοπό την ολοκληρωμένη εκτέλεση της προπόνησης που θα επιλέξεις, καίγοντας τόσο θερμίδες, όσο και "χτίζοντας" μυική μάζα.

Box Jumps

Όπως ακριβώς και τα burpees, έτσι και τα άλματα πάνω σε κουτί απαιτούν σημαντική δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος για να εκτελεστούν σωστά. Ωστόσο, η επαναλαμβανόμενη κίνηση αυτή μπορεί να κουράσει το σώμα περισσότερο από όσο αντέχει, εγκαταλείποντας την συνέχεια της προπόνησης σου. Αντί αυτών επίλεξε να επικεντρωθείς στην σωστή εκτέλεση των squats καθώς και τις παραλλαγές αυτών.

Sit-ups

Δεν είναι λίγοι όσοι εκτελούν λανθασμένα τα sit-ups επιβαρύνοντας τον αυχένα και χρησιμοποιώντας τους καμπτήρες των ισχύων, αντί τους κοιλιακούς. Η εν λόγω άσκηση δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για απώλεια βάρους, ενισχύοντας τον πυρήνα και καίγοντας περισσότερες θερμίδες με την εκτέλεση διάφορων εκδοχών σανίδας και roll-outs με μπάλα σταθερότητας.

Διάβασε επίσης: Η άσκηση που σφίγγει κάτω κοιλιακούς και εγκάρσιο κοιλιακό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i