Κοιλιακοί από το μηδέν, μέχρι το καλοκαίρι

Κι όμως, υπάρχει ακόμη ελπίδα μέχρι το καλοκαίρι.

Κοιλιακοί iStock

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ότι οι περισσότεροι νομίζουν και αν περίμενες μέχρι την τελευταία στιγμή για να αρχίσεις να φροντίζεις το σώμα σου, τώρα πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ. Φυσικά το πιο σωστό είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου όλο το χρόνο για αυτήν την εποχή, αν ωστόσο δεν πρόλαβες και θες να σώσεις... οτιδήποτε αν σώζεται, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές. Εδώ θα μάθεις για τις ασκήσεις που θα χρειαστείς, αν θες να φτιάξεις γράμμωση. 

Φυσικά, οι κοιλιακοί δεν είναι απαραίτητοι μόνο για λόγους αισθητικής. Κάθε κίνηση που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή περιλαμβάνει τον κορμό. Όταν σηκωνόμαστε, όταν καθόμαστε, όταν σηκώνουμε κάτι, ακόμη κι όταν απλά στεκόμαστε. Είναι ο κορμός μας και πρέπει να τον κάνουμε, όσο το δυνατό, πιο ισχυρό. Έτσι μειώνονται πολλές από τις κακουχίες της γήρανσης, όπως προφανώς οι πόνοι στη μέση. Ας επανέλθουμε τώρα στο θέμα μας. 

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασκήσεων για τον κεντρικό κορμό μας, αλλά αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή ψάχνεις κάτι άμεσο για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο, τότε δεν έχεις παρά να ακούσεις τις συμβουλές της Sara Álvarez, συνιδρύτριας και δημιουργού της μεθόδου RETO48.

Αρκεί να τις ακολουθήσεις 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και θα δεις σίγουρο αποτέλεσμα. Κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται για περίπου 45 δευτερόλεπτα, με 20 δευτερόλεπτα ξεκούρασης και τα σετ πρέπει να επαναλαμβάνονται από 3 έως 5 φορές.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i