Στραβοκοιμήθηκες; Η Parsva Balasana θα σε χαλαρώσει

Εάν "στραβοκοιμήθηκες", οι πιασμένοι ώμοι και η πονεμένη πλάτη είναι τα πρώτα συμπτώματα. Η Parsva Balasana θα σε χαλαρώσει.

Parsva Balasana istock

Parsva Balasana ή Τhread the needle ή το Πέρασμα της Βελόνας. Όπως κι αν την προφέρεις ένα είναι σίγουρο: θα ξεπιάσει τους ώμους και την πλάτη σου, εάν το βράδυ δεν κοιμήθηκες καλά.

Βελτιώνει την κινητικότητά σου

Η βελτίωση της κινητικότητάς σου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας σου και του δραστήριου τρόπου ζωής σου. Καθώς μεγαλώνεις, η διατήρηση της κινητικότητάς σου γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών, στη βελτίωση της ισορροπίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης.

Είτε είσαι αθλητής που θέλεις να ενισχύσεις την απόδοσή σου, είτε απλά θέλεις το σώμα σου να κινείται καλύτερα και να μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού, η κινητικότητα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους. Γι' αυτό δεν θα πρέπει να λείπει από την προπόνησή σου η κορυφαία άσκηση για τη βελτίωση της κινητικότητάς σου.

Κάνε το τεστ κινητικότητας και μάθε τη φυσική σου κατάσταση

Τα οφέλη της κινητικότητας

Κινητικότητα είναι η ικανότητά σου να κινείσαι ελεύθερα και εύκολα. Περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την ευλυγισία, όπως η υγεία των αρθρώσεων, η μυϊκή δύναμη και ο συντονισμός.

Η διατήρηση της κινητικότητας καθώς μεγαλώνεις θα μειώσει τον κίνδυνο πτώσης, θα ενισχύσει την αθλητική απόδοση ενώ θα σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τις καθημερινές δραστηριότητες πιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, μπορεί να σε ανακουφίσει από τη δυσκαμψία, καθιστώντας τη διατήρηση της δραστηριότητας και της συμμετοχής στη ζωή πιο εύχρηστη.

Η Νο1 άσκηση που θα σε ανακουφίσει από την ένταση

Η παρακάτω άσκηση είναι μία πολύ καλή διάταση ώμων και ωμοπλάτης που αν δεις την απεικόνισή της μπορεί να σου θυμίσει, τον τρόπο που η κλωστή περνά τη βελόνα.

Parsva Balasana

Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση-διάταση, ενισχύει την κινητικότητα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και την ευλυγισία των ώμων σου.

Parsva Balasana
istock

Βήμα-βήμα πώς να την κάνεις

  • Ξεκίνα από τετραποδική θέση, φέρνοντας τις παλάμες κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους γλουτούς.
  • Τέντωσε το δεξί σου χέρι κάτω από το σώμα σου προς τα αριστερά, επιτρέποντας στον δεξιό σου ώμο να ακουμπήσει απαλά στο έδαφος, κάνοντας διάταση πίσω από τη δεξιά ωμοπλάτη και το άνω μέρος της πλάτης.
  • Προαιρετικά, από αυτήν τη θέση, σπρώξε ελαφρά το χέρι στο έδαφος για να πιέσεις τη διάταση.
  • Παρέμεινε έτσι για 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επίστρεψε στην αρχική σου θέση.
  • Επανέλαβε από την άλλη πλευρά, βάζοντας το αριστερό σου χέρι κάτω από το σώμα σου προς τα δεξιά αυτή τη φορά.

Ο στόχος σου πρέπει να είναι ένα ή δύο σετ των έξι έως οκτώ επαναλήψεων ανά πλευρά.

5 τρόποι που αυξάνουν την απόδοσή σου στην προπόνηση
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i