Πώς θα περπατάς 2000 επιπλέον βήματα κάθε μέρα (για μέγιστη απώλεια θερμίδων!)

Κάψε θερμίδες με περπάτημα! Μάθε τα έξυπνα τρικ.

περπατάς iStock

Περπάτα περισσότερο. Είναι η πιο απλή συμβουλή για καλύτερη υγεία (και απώλεια βάρους) που υπάρχει. Είναι επίσης η πιο παραμελημένη. Κάνεις τα συνιστώμενα 10.000 βήματα τη μέρα;

Κάψε λίπος και θερμίδες με περπάτημα! Βρήκαμε 6 τρόπους!

Οι περισσότερες γυναίκες δε φτάνουν καν στα μισά του στόχου αυτού. Υπάρχουν όμως πολλοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τα βήματά σου και άρα να καις περισσότερες θερμίδες.

Πώς θα περπατάς 2000 επιπλέον βήματα κάθε μέρα (για μέγιστη απώλεια θερμίδων!)

Απόφευγε το ασανσέρ

Πήγαινε από τις σκάλες. Κάθε λεπτό που περνάς ανεβαίνοντας σκάλες μπορεί να σημαίνει έως και 270 βήματα.

Περπάτα όσο περιμένεις

Μην περιμένεις ακίνητη να εκτυπωθούν οι σελίδες ή να βράσει το νερό για τον καφέ σου. Κάνε μερικά βήματα τριγύρω και αυτά τα βήματα θα προστεθούν. Περπάτα την ώρα που πλένεις τα δόντια σου.Μέσα σε αυτά τα δύο λεπτά, θα προσθέσεις έως και 240 βήματα. Περπάτα όσο περιμένεις το ασανσέρ, την παραγγελία σου, το λεωφορείο.

Βγες έξω στο διάλειμμα για μεσημεριανό

Περπάτησε μέχρι ένα παρκάκι ή ένα συμπαθητικό σημείο ή αν αυτό δεν σου λέει κάτι, κάνε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα για να περπατήσεις τριγύρω στο τετράγωνο. Εάν συμπληρώσεις 20 λεπτά γρήγορου βαδίσματος θα χτυπήσεις άλλα 2.000 επιπλέον βήματα.

Περπάτα όσο μιλάς στο τηλέφωνο

Γιατί να κάθεσαι στο γραφείο σου και να μιλάς όταν μπορείς να πάρεις λίγο φρέσκο αέρα και να κάνεις επιπλέον βήματα; Ένα 10λέπτο "περπατητό" τηλεφώνημα θα σου προσθέσει 1.000 βήματα χωρίς να το καταλάβεις καν.

Πάρε τον πιο μακρύ δρόμο

Πόσες φορές τη μέρα θα σηκωθείς από το γραφείο σου για να γεμίσεις το μπουκάλι με το νερό σου ή να πας στην τουαλέτα; Την επόμενη φορά, πάρε την πιο μακριά διαδρομή. Κι αν πηγαίνεις με το αυτοκίνητο στη δουλειά, πάρκαρε λίγο πιο μακριά και περπάτησε αντί να σταματήσεις κάτω από το γραφείο.Μπορεί να προσθέσεις λίγα μόνο λεπτά στη διαδρομή σου, τα βήματα όμως που κάνεις θα αυξηθούν!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i