Όσο εσύ χαλαρώνεις στην παραλία, υπάρχει κάποιος που κάνει το σπίτι σου... λαμπίκο

Η iRobot μας συστήνει δύο νέα επαναστατικά μοντέλα που θα κρατήσουν το σπίτι σου πεντακάθαρο όσο εσύ θα είσαι έξω και θα περνάς καλά.

irobot iStock

Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, σίγουρα κουράζεσαι λιγότερο από το να έκανες κάτι μόνο και μόνο για λόγους επιβίωσης. Αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια και αυτό ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Η δημοσιογραφία, ή αρθρογραφία (όπως και να το πεις το ίδιο παραμένει) είναι μία δουλειά που απαιτεί μεράκι, αγάπη και έμπνευση. Άρα έχοντας αυτά ως βασικό εφόδιο, κάνω τη δουλειά μου ευχάριστα και αβίαστα. Το θέμα ωστόσο, δεν είναι οι ώρες στο γραφείο, αλλά οι δύσκολες ώρες της επιστροφής στο σπίτι, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν μπάνιο και χαλάρωση στον καναπέ με ένα ποτό και την αγαπημένη μου σειρά, αλλά δουλειές οι οποίες πρέπει να γίνουν ο κόσμος να χαλάσει.

irobot

"Πόσο θα ήθελα να πάω κατευθείαν από τη δουλειά στην παραλία για ένα βραδινό μπάνιο", σκέφτηκα μια από αυτές τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπούσε κόκκινο και η πρωτεύουσα θύμιζε καμίνι (ναι όλα τα δημοσιογραφικά κλισέ σε ένα και μόνο κείμενο). Η καρδιά επέλεγε την παραλία αλλά η λογική επέμενε ότι το σπίτι μοιάζει με αχούρι, είναι γεμάτο σκόνες και πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστεί, γιατί αν όχι τώρα, πότε; Κάπως έτσι δεχόμουν στωικά τη μοίρα μου συνειδητοποιώντας ότι οι χαρές του καλοκαιριού σταματούν εκεί γύρω στα 18 όταν πια παύεις να είσαι παιδί και πρέπει να υποδυθείς τον ενήλικα.

"Ο Γιάννης πήρε μία καταπληκτική σκούπα-ρομπότ που την προγραμματίζεις και σου έχει το σπίτι έτοιμο πριν καν επιστρέψεις από τη δουλειά" μου είπε μια μέρα η κολλητή μου για το νέο απόκτημα του αδερφού της. Τα μάτια μου έλαμψαν. Την ψυχή μου πλημμύρισαν ελπίδες. Άραγε υπάρχει ζωή και μετά την ενηλικίωση; Αυτό σημαίνει ότι ίσως να μπορέσω να πάω για ένα μπάνιο ή έστω για ένα after work drink χωρίς να σκέφτομαι τους τόνους σκόνης που με περιμένουν στο σαλόνι; Η απάντηση μου δόθηκε από τη στιγμή που μπήκα στο επίσημο site της iRobot. Απλό, εκσυγχρονισμένο, μοντέρνο και κυρίως κατανοητό. Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ – να σημειώσω ότι δεν είμαι tech freak και τα πολύπλοκα με κουράζουν – και να σου μπροστά μου η Roomba και η Braava. Όχι δεν πρόκειται για εξωτικούς χορούς αλλά για μία σκούπα και μία σφουγγαρίστρα τελευταίας τεχνολογίας, που μπήκαν στη ζωή μας για να την κάνουν καλύτερη. Με βασικό μότο "Διασκεδάστε έξω, αναλαμβάνουμε εμείς το μέσα" υπόσχονται εύκολα και γρήγορα ένα πεντακάθαρο σπίτι, όσο εσύ είσαι εκτός και απολαμβάνεις... τη ζωή!

Η Roomba, είναι μία σκούπα – ρομπότ (ή και διαμάντι όπως την αποκαλώ εγώ) η οποία συνδέεται με όλες τις smart συσκευές του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μπορείς να της δώσεις εντολή ακόμα και αν είσαι χιλιόμετρα μακριά. Η πλευρική βούρτσα (ειδικά σχεδιασμένη σε γωνία 27 μοιρών) σκουπίζει τη βρωμιά από τις άκρες και τις γωνίες προς το κανάλι του συστήματος καθαρισμού 3 σταδίων, ώστε να αναρροφηθεί από τα δάπεδά σας. Διαθέτει δύο επιπλέον βούρτσες, η μία για να τραβάει σκόνη, βρωμιά και τρίχες που είναι ενσωματωμένα σε χαλιά και δάπεδα και η δεύτερη για να επιταχύνει τη βρωμιά προς το κανάλι αναρρόφησης. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση (πάντα θετική) είναι ότι η Roomba είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Dirt Detect (!) που ανιχνεύει μέσω ακουστικών και οπτικών αισθητήρων, υπερβολικά βρώμικες περιοχές, στις οποίες η Roomba αφιερώνει πολύ χρόνο για να τις καθαρίσει (όνειρο ζω μη με ξυπνάτε). Με λίγα λόγια η σκούπα αυτή δεν λειτουργεί ως βοηθός αλλά ως αντικαταστάτης – και κάπου εδώ το ουδείς αναντικατάστατος διαψεύδεται πανηγυρικά -.

irobot

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και το αδερφάκι της Roomba, η Braava, η οποία είναι σφουγγαρίστρα και η οποία είναι εξίσου ικανή και φιλότιμη με την αδερφή της. Όπως ακριβώς και η Roomba, η Braava μπορεί να λάβει την εντολή από μακριά και όσο εσύ είσαι στο γραφείο, βόλτα ή κάνεις τα ψώνια σου, το πάτωμά σου είναι πεντακάθαρο και γυαλιστερό από ποτέ.

irobot

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στην καταπίεση των δουλειών του σπιτιού θέσουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας και την καλοπέρασή μας. Ας σταματήσουμε να αναβάλλουμε εκείνη την έξοδο επειδή μαζεύτηκε σκόνη ή το πάτωμα έχει τα χάλια του. Ακόμα και η επιστροφή από τις διακοπές μπορεί να γίνει πιο ανώδυνη με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού λίγες ώρες πριν.

Αρκεί μία βόλτα στο site της iRobot, το οποίο σύντομα θα φιλοξενήσει και e-shop – για να αντιληφθείς ότι ο δρόμος προς την ελευθερία… δεν είναι τελικά και τόσο μακρύς!

* τα περισσότερα μοντέλα Roomba της iRobot διαθέτουν την εφαρμογή

* δε διαθέτουν όλα τα μοντέλα Roomba τη δυνατότητα χαρτογράφησης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i