"Έχουν στενέψει τα περιθώρια που δίνω σε ανθρώπους και καταστάσεις": Η Ζέτα Δούκα μιλάει στο Shape Οκτωβρίου!

Πάρε μία γεύση από την συνέντευξη της ηθοποιού που θα βρεις ολοκληρωμένη στο νέο τεύχος Shape.

ζέτα δούκα

Τη Ζέτα Δούκα τη γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η ενέργεια, ο δυναμισμός και μια απίστευτη δύναμη που "έβγαινε" σε κάθε της κίνηση και βλέμμα στον φακό. Στην πραγματικότητα, δε θα έπρεπε να με εντυπωσιάζει, γιατί τελικά αυτό ακριβώς είναι η Ζέτα, μια ήρεμη και δυνατή γυναίκα, που θέλει να εμφυσήσει τη δύναμή της στους γύρω της.

Εσύ νιώθεις να έχεις αλλάξει αυτή την περίοδο που βιώσαμε; Όχι μόνοι αναφορικά με την πανδημία που μας αφορά όλους, αλλά και σε σχέση με όλα όσα ήρθαν στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές στον επαγγαλελματικό σου χώρο, αποκαλύψεις στις οποίες συμμετείχες ενεργά. 

Με μια πρόταση, αισθάνομαι πιο δυνατή και αυτή τη δύναμη θέλω να μεταδώσω σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε όλες τις γυναίκες. Από πέρυσι μέχρι φέτος μερικά πράγματα που πίστευα για τον εαυτό μου και την κοινωνία έχουν μπει σε μια άλλη τροχιά. Κατάφερα κάποιες πολύ βαθιές πληγές, που ναι μεν δε μάτωναν πια αλλά βρίσκονταν πάντα εκεί, να τις αντιμετωπίσω και να τις ομολογήσω. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι η δική μου ομολογία και προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των πληγών θα είχαν τόσα κοινά σημεία με άλλους ανθρώπους και ότι η δική μου ιστορία θα μπορούσε να τους παροτρύνει να αντιμετωπίσουν τις δικές τους πληγές και τελικά να ωθήσει την κοινωνία στην προσπάθεια αλλαγής που σήμερα διακρίνουμε. Το ήλπιζα, αλλά ειλικρινά δεν το περίμενα! Όλο αυτό, λοιπόν, με πήγε κι εμένα παρακάτω. Μου έφερε μεγάλη ευθύνη, με πέρασε από πολλά συναισθηματικά μονοπάτια. Βίωσα περιόδους αμφισβήτησης για το αν μπορεί τελικά ένας άνθρωπος μόνος του να βοηθήσει την αλλαγή, να επιδράσει θετικά στην κοινωνία. Κι επειδή είμαι άνθρωπος της δράσης και της εκτίμησης εκ του αποτελέσματος, συχνά ένιωθα απογοήτευση και ματαίωση για τα πισωγυρίσματα που προέρχονται από τα στερεότυπα και την πατριαρχική άσκηση εξουσίας. Τώρα είμαι καλύτερα όμως…

Περίπλοκα συναισθήματα…

Πράγματι. Είχα να διαχειριστώ συναισθηματικά, πέρα από το δικό μου το κομμάτι, και το τι περίμεναν οι άλλοι από εμένα στα χιλιάδες μηνύματα και τηλέφωνα που λάμβανα. Ξαφνικά αναλαμβάνεις έναν ρόλο καταπληκτικό και χρήσιμο, που όμως γρήγορα διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να τον φτάσεις εκεί που θέλεις, στον χρόνο που θέλεις. Υπάρχουν εμπόδια σημαντικά και γερά εγκατεστημένα! Κι εκεί πρέπει να διαχειριστείς τη ματαίωση που νιώθεις και να προχωρήσεις παίρνοντας δύναμη από το γεγονός ότι ακόμα και μια μικρή, ανεπαίσθητη αλλαγή είναι ικανή να προκαλέσει domino effect, τα αποτελέσματα του οποίου όμως μπορεί να φανούν πολλά χρόνια μετά. Κι αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να σε αλλάξει υπαρξιακά και πρακτικά. Είμαι πλέον ακόμα πιο υπομονετική, πιο συγκαταβατική αλλά και πιο ακριβής στο τι ζητάω από τους ανθρώπους, σταματώντας να χαρίζομαι ακόμα και στο ελάχιστο.

Αυτό που είδα και εγώ, στο συγκεκριμένο πλαίσιο μίας φωτογράφησης, αλλά ήταν σαφές ότι ήξερες τι ήθελες. 

Μετά απ’ όλες τις ψυχολογικές διαδικασίες που περάσαμε όλοι τους τελευταίους μήνες, έχω βγάλει από τη ζωή μου αυτά και αυτούς που δε με πήγαιναν παρακάτω. Τα χρονικά περιθώρια που έχω δώσει στους ανθρώπους και στις καταστάσεις να μου δείξουν τι είναι έχουν στενέψει κατά πολύ.

Είσαι ambassador των προβιοτικών και συμπληρωμάτων διατροφής Biotix.
Βλέποντάς σε, τείνω να πιστέψω ότι σε βοηθούν να έχεις την ενέργεια να κάνεις
καθημερινά τόσα πράγματα.

Είναι μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια. Δε χρειάζεται να αναφέρω εγώ τη σημασία των προβιοτικών, την έχουν εξηγήσει πολλοί, πιο
ειδικοί από εμένα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα προϊόντα αυτά κάνουν αυτό που υπόσχονται.

ζετα δουκα

CalmBiotix και CranBiotix της Quest.

Bρες ολόκληρη τη συνέντευξη στο Shape Οκτωβρίου που μόλις κυκλοφόρησε. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i