10 χρόνια Pillow Positive: Ένα δώρο "καρδιάς" από την COCO-MAT

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις της COCO-MAT ολοκληρώνει 10 χρόνια προσφοράς στις μητέρες, τις κόρες, τις αδερφές, τις γυναίκες της ζωής μας!

COCO-MAT

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια περίοδο της ζωής της και για την Ελλάδα ειδικότερα, αναφέρονται περίπου 6.000 διαγνώσεις ετησίως.* Τα νούμερα ορίζουν την κοινωνική διάσταση μιας ασθένειας που ωστόσο μπορεί να διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Η COCO-MAT θέλησε να είναι αρωγός σε αυτό το ζήτημα που αφορά κάθε γυναίκα. Μέσω του "Pillow Positive Project” προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, ένα μαλακό μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να απαλύνει τον πόνο και να συμβάλλει στη μείωση του οιδήματος, προστατεύοντας το σημείο της τομής.

COCO-MAT

Σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, συνεργαζόμαστε με 7 ογκολογικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, 3 στη Γερμανία και 2 στο Βέλγιο και την Ολλανδία, έχοντας συμβάλλει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος στήριξης, που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει τα ειδικά μαξιλάρια σε περισσότερες από 10.000 γυναίκες.

Όπως, άλλωστε, επισήμανε και στην απαρχή του project o Δρ. Ιωάννης Μισιτζής, τότε επιστημονικός υπεύθυνος, δ/ντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας": "Ο ευφυής σχεδιασμός του μαξιλαριού και ο θελκτικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται έχει συμβάλλει στο να γίνει αφενός αποδεκτό από τις γυναίκες και αφετέρου να βοηθήσει σημαντικά στην απάλυνση των συμπτωμάτων τους".

Μας αφορά όλες!

Φέτος οι γυναίκες της εταιρείας, όλων των ηλικιών, πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια του Pillow Positive και δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα: "μας αφορά όλες". Παράλληλα, τον Οκτώβριο, συμπληρώνοντας 10 χρόνια πολύτιμης δράσης, η COCO-MAT θα προσφέρει μέσω του δικτύου των καταστημάτων της, μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς σε όσες γυναίκες τα έχουν ανάγκη, συνεχίζοντας τον από καρδιάς "διάλογο" ανάμεσα στην προσφορά, την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη.

Λίγα λόγια για το μαξιλάρι καρδιάς

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της COCO-MAT, το μαξιλάρι καρδιάς αποτελείται από μια 100% βαμβακερή θήκη που εξασφαλίζει απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του είναι από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί, διασφαλίζοντας άριστη υγιεινή. Το μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς προσφέρεται σε υφασμάτινη βαμβακερή τσάντα μεταφοράς, γεμάτη με αγάπη, αισιοδοξία και με τις θερμότερες ευχές της COCO-MAT για πλήρη ανάρρωση.

*σύμφωνα με στοιχεία από το "Άλμα Ζωής", τον Πανελλήνιο Σύλλογο γυναικών με Καρκίνο του Μαστού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i