#run_anthi_run: Πήγα το τρέξιμο και τους στόχους για το νέο έτος στο επόμενο level (εσύ;)

Αν αυτό που ανακάλυψα είναι #GoodForMe είναι και #GoodForYou (το τσέκαρα εγώ η Health Editor που εύκολο άνθρωπο δεν με λες).

woman run iStock

Πολλές φορές δεν αρκεί να είσαι απλά καλός health editor. Πρέπει να είσαι ο δικός τους καλός health editor. Πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης. Όπως άλλωστε, σε οποιοδήποτε σχέση στη ζωή.

Το κεφάλαιο της ΥΓΕΙΑΣ, μία λέξη με bold και κεφαλαία γράμματα καθώς αποτελεί το ύψιστο αγαθό, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, ατελείωτη έρευνα, διασταύρωση πληροφορίας, μεγάλη ευθύνη, συνέπεια, και φυσικά προσπάθεια εφαρμογής και τήρηση των λεγομένων, πρώτα από εσένα. Αλλιώς δεν έχει νόημα αλλά ούτε και αλήθεια. Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι απαιτεί συνέπεια και αφαίρεση σε κάθε #guilty_pleasure. 

Όταν μιλάμε για ζητήματα υγείας, η λέξη ποιότητα πρέπει στην κορυφή της πυραμίδας. Αυτό είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται. Ποιότητα σε απλά πράγματα που θα μας εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή -σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο- ζωή που θέλουμε. 

Για παράδειγμα, κάτι που είναι επίσης αδιαπραγμάτευτο, είναι το πρωινό τελετουργικό ή αλλιώς η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όπως κατάλαβες, σε αυτό το κείμενο θα μιλήσω για εμένα και πώς σταδιακά χτίζω μια σχέση υγείας με τον εαυτό μου. 

Η "Αγία τριάδα" του πρωινού ritual αποτελείται από:

  • το 20λεπτο τρέξιμο τα χαράματα
  • το ντους αμέσως μετά
  • και το ultra healthy πρωινό στη συνέχεια

Αυτά συνθέτουν τον "κανόνα των τριών" στον οποίο "ορκίζομαι" και δεν θα άλλαζα ούτε για 10 αγαπημένα μου γλυκά. Amen!

Νέο έτος, ελπίδα, υγεία, νέοι στόχοι 

Το 2021 ήταν μία σκληρή χρονιά. Σε όλους τους τομείς και περισσότερο στο κομμάτι της υγείας και το τονίζουμε και αυτό με bold μιας και γι΄αυτό εμείς γράφουμε. Η COVID-19 αφαίρεσε βίαια τη ζωή από χιλιάδες ανθρώπους (και) στη χώρα μας, έκανε ανθρώπους να νοσήσουν και ευτυχώς το ξεπέρασαν. Έκανε πολλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Έφερε όμως και τα εμβόλια και δυστυχώς το διχασμό, την κακή ενημέρωση και την ανευθυνότητα.

Το 2022 θα ήθελα να είναι όλοι οι άνθρωποι υγιείς και με τη μέγιστη ποιότητα ζωής. 

Σε προσωπικό επίπεδο, το 2022 θα ήθελα να διανύσω περισσότερα χιλιόμετρα τόσο κυριολεκτικά όσο και σε κάθε έκφανση της ζωής μου. Το hashtag, λοιπόν, του 2022 για εμένα είναι:

#run_anthi_run

Η καθημερινότητά μου, είναι έτσι κι αλλιώς αυτό που λέμε "στο τρέξιμο". Φεύγω πολύ νωρίς από το σπίτι (αφού κάνω το προαναφερθέν ritual, εννοείται) και επιστρέφω αργά το βράδυ. Το να κάνω αυτές τις ώρες μου ευκολότερες και με ποιότητα είναι μια στάση ζωής που επίσης δεν διαπραγματεύεται. Η XXL τσάντα μου είναι δεδομένη και μέσα περιέχει τα πάντα, τόσο σε μίνι φαρμακείο όσο και σε καλλυντικά. Αν μου έλεγε κανείς να διαλέξω ένα από αυτά θα δυσκολεύουν. Αλλά αν έπρεπε να απαντήσω "ντε και καλά, για ένα προϊόν" θα έλεγα το ίδιο με αυτό που είχα πει σε μια υποθετική ερώτηση, ως απάντηση, η οποία ήταν η εξής: 

"Ανθή, αν πήγαινες σε ριάλιτι επιβίωσης και έπρεπε να πάρεις ένα πράγμα μόνο μαζί σου, ποιο θα ήταν αυτό;".

Το αποσμητικό μου θα έπαιρνα, ναι. Βέβαια, σε ριάλιτι δεν θα πήγαινα ποτέ, αλλά ριάλιτι επιβίωσης χωρίς κάμερα, είναι έτσι και αλλιώς η καθημερινότητά μας, έτσι δεν είναι; 

Nivea

#GoodForMe ή αλλιώς η σχέση μου με το αποσμητικό μου

Το αποσμητικό μου έχει την ίδια λογική με το άρωμά μου. Δεν το αλλάζω, είναι το σήμα κατατεθέν μου. Είναι όμως λίγο καλύτερη η φιλοσοφία του, διότι η εταιρία που λατρεύω συνεχώς αναβαθμίζεται και με κάνει να μην μπορώ να αντισταθώ σε καθετί νέο που λανσάρει ή αλλιώς γοητεύομαι συνεχώς από το επόμενο level. Το NIVEA Magnesium Dry είναι το νέο pleasure (όχι, guilty) στο οποίο υπέκυψα και δηλώνω 100% ένοχη. 

Tο ολοκαίνουριο Magnesium Dry, είναι το πρώτο NIVEA αποσμητικό με φυσική προστασία κατά του ιδρώτα, και ΔΕΝ περιέχει ΚΑΘΟΛΟΥ αλουμίνιο και οινόπνευμα. Αναπτύχθηκε προσεκτικά μετά από έξι χρόνια ερευνών για να καλύψει τις ανάγκες όλων εμάς που αν και τρέχουμε όλη μέρα θέλουμε υψηλή ποιότητα και υγεία

Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου ήταν ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα αποσμητικά που βρίσκουμε στην αγορά, δεν περιέχει καθόλου αλουμίνιο και οινόπνευμα.

Η καινοτόμος σύνθεσή του ενώνει τις δυνάμεις του μαγνησίου (λέξη που για εμάς του healthy της ομάδας είναι ιδιαιτέρως οικεία) που υπάρχει στη φύση, με εκείνες του στεατικού οξέως, ενός σημαντικού συστατικού φυτικών ελαίων που συναντάμε στο ανθρώπινο σώμα, με αποτέλεσμα να παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά του ιδρώτα και των οσμών.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μυρίζω υπέροχα, αισθάνομαι δροσερή και όλα αυτά με τις "ευλογίες" του πιο φυσικού τρόπου. Ουφ! 

Κατά τη "δικιά" μας Beauty Editor, Βίκυ Χριστοπούλου, (την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα) τις μέρες που θέλουμε ένα πιο φρέσκο και "καθαρό" άρωμα, μπορούμε να επενδύσουμε στο αποσμητικό Magnesium Dry Fresh Roll-on στην τιρκουάζ συσκευασία, ενώ τις μέρες που έχουμε μια πιο girly και ρομαντική διάθεση, η top επιλογή είναι το Magnesium Dry Original Roll-on στη ροζ συσκευασία, το οποίο έχει ένα υπέροχο άρωμα από λευκά άνθη και μόσχο. 

Δες το βίντεο με κάποια πράγματα στα οποία "ορκίζομαι" καθώς και τις #GoodForMe συνήθειες των άλλων τριών editors των Αττικών Εκδόσεων.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i