Δεν ξεχνάμε τις 17 γυναίκες που χάσαμε το 2021

Δεκαεπτά γυναίκες δεν είναι πλέον μαζί μας. Έχασαν τη ζωή τους το 2021 από πρώην και νυν συζύγους και συντρόφους που κάποτε εμπιστεύτηκαν.

γυναίκες

Aφήνουμε πίσω μας μία από τις χειρότερες χρονιές, καθώς το 2021 βάφτηκε με το αίμα 17 γυναικών που δεν είναι πλέον μαζί μας. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε τη Βασιλική, την Κωσταντίνα, την Κάρολαϊν, την κυρία Ελένη, τη Γαρυφαλλιά, την Αννίσα, τη Μαρία, τη Σταυρούλα, τη Μόνικα, τη Δώρα, τη Νεκταρία, τη Τζιεβρέ, την Αλεξάνδρα και όλες τις γυναίκες των οποίων το όνομα δεν έγινε γνωστό. Κορίτσια και γυναίκες που δολοφονήθηκαν ανθρώπους που οι ίδιες κάποτε εμπιστεύτηκαν.

Ο μηχανισμός προστασίας των γυναικών (και κάθε ανθρώπου) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ο ρόλος της Αστυνομίας που στην περίπτωση της Αννίσα την άφησε απροστάτευτη, το νομοθετικό πλαίσιο, η νοοτροπία της κοινωνίας και κυρίως το μέγιστο ζήτημα της ψυχικής υγείας στη χώρα μας, είναι ζητήματα που καίνε. Η δική μας ομάδα θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά της στα παιδιά των γυναικών, στην οικογένειά τους και στους φίλους τους.

Το ιστορικό μιας απάνθρωπης χρονιάς:

17/1/2021 Χανιά

Στις 17 Ιανουαρίου η 54χρονη Βασιλική βρίσκεται νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στα Μεσκλά Χανίων. Δράστης ο 48χρονος Νορβηγός σύντροφός της με 14 μαχαιριές. Ο ίδιος φέρεται να τηλεφώνησε την ανήλικη κόρη της γυναίκας και της είπε "σκότωσα τη μάνα σου". Ύστερα από μέρες που η Αστυνομία τον αναζητούσε, τον βρήκαν το μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος. Είχε φτάσει με αυτό έως το Ηράκλειο όταν διέφυγε από τα Χανιά.

5/4/2021 Μακρινίτσα

Στις 5 Απριλίου, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα από τον 32χρονο πρώην σύζυγό της, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους. Στον δράστη είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα που τα παραβίασε, εισέβαλλε στο σπίτι και σκότωσε δύο ανθρώπους. Άφησε το παιδί τους, 2.5 ετών ορφανό γιατί "ζήλευε". Οι γονείς της κοπέλας, στους οποίους ανατέθηκε η επιμέλεια του παιδιού της Κωσταντίνας έχουν ζητήσει επίσημα να αλλάξει το επίθετο του. Η κοπέλα είχε πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευθεί από τον δολοφόνο της.

Δες τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i