Στον "αυτόματο πιλότο": 8 τρόποι για να χάσεις επιπλέον θερμίδες με τον πιο εύκολο τρόπο

Ο ρόλος του κρύου ντους, των καυτερών τροφών και του νερού πριν από το γεύμα.

woman loose weight iStock

Η λέξη "δίαιτα" μπορεί να απασχολεί πολλές από εμάς. Αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να της δώσουμε μια άλλη διάσταση. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. 

Εμείς, εδώ στο Shape.gr, κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε τις καλύτερες μεθόδους που υποστηρίζονται από μελέτες για να χάσουμε βάρος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Διαβάστε Επίσης

1. Κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης

Όταν τρώμε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, αποφεύγουμε αυτόματα την υπερκατανάλωση τροφής, κάτι που μας κάνει να χάσουμε μερικά κιλά χωρίς να μετράμε θερμίδες. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όταν συνδυάζεται με άσκηση, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσότερο άπαχο μυ, κάτι που θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

2. Τρώγοντας με δεμένα τα μάτια

Μια γερμανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες με δεμένα μάτια έτρωγαν λιγότερο φαγητό από τους συμμετέχοντες που μπορούσαν να δουν τα πιάτα τους. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι ότι η στέρηση της όρασης μειώνει την ηδονική πείνα -δηλαδή την πείνα που προκαλείται όχι από ανάγκη για φαγητό αλλά από οπτική. 

3. Πίνοντας νερό πριν από τα γεύματα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση περίπου μισού λίτρου νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την έρευνα δεν άλλαξαν καθόλου τον τρόπο ζωής τους, ωστόσο έχασαν περίπου κιλά ποντάροντας απλώς σε αυτή τη δραστηριότητα. 

4. Πίνοντας περισσότερο καφέ

Εάν είσαι κι εσύ λάτρης του καφέ, εδώ είναι μερικά καλά νέα: η επιστήμη αποκάλυψε ότι η αύξηση της κατανάλωσης καφέ και τσαγιού μπορεί να βοηθήσει να περιορίσουμε την όρεξή μας και να ελέγξουμε τις λιγούρες, να επιταχύνει το μεταβολισμό μας και να αυξήσει την καύση λίπους κατά την προπόνηση.

5. Κάνοντας κρύο ντους

Εκτός από το ότι μας δίνει λαμπερό δέρμα και μας κάνει να αναρρώνουμε πιο γρήγορα μετά από μια έντονη προπόνηση, το κρύο ντους μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να χάσουμε μερικά εκατοστά γύρω από τον λαιμό και την περιοχή των ώμων. Ειδικότερα, όταν το σώμα εκτίθεται σε ένα κρύο περιβάλλον, όπως στο ντους, ορισμένα λιποκύτταρα αρχίζουν να καίγονται για να παράγουν θερμότητα, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια βάρους. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να μειώσουμε τη θερμοκρασία του νερού όταν κάνουμε το ντους μας. 

6. Να καθόμαστε πριν φάμε 

Όλοι έχουμε πολυάσχολες μέρες που τρώμε χωρίς σκέψη ενώ στεκόμαστε ή περπατάμε. Δυστυχώς, η επανάληψη τέτοιων πρακτικών, αργά αλλά σταθερά, οδηγεί σε αύξηση βάρους. Για να αναιρέσουμε τη "ζημιά", οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι το να καθόμαστε για ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό μας να αναγνωρίσει ότι είχαμε ένα σωστό γεύμα, μειώνοντας τις πιθανότητές μας για υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας και, ως εκ τούτου, κρατώντας μας σε φόρμα.

Διαβάστε Επίσης

7. Μασώντας (σωστά) το φαγητό μας

Αν και διατροφικά μιλώντας, 200 θερμίδες είναι 200 ​​θερμίδες ανεξάρτητα από το πόσο καλά τις μασάμε, η επιστήμη φαίνεται να έχει και άλλη οπτική. Μασώντας μέχρι να μην μείνουν σβώλοι, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες κατά την πέψη. Επιπλέον, το αργό μάσημα μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στο στομάχι. Ως αποτέλεσμα, αφιερώνοντας χρόνο ενώ τρώμε μπορεί να κάψετε επιπλέον 2.000 θερμίδες το μήνα.

8. Τρώγοντας πικάντικο φαγητό

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν απώλεια βάρους, καθώς μειώνουν την όρεξη και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσίλι μπορεί ενδεχομένως να κάνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που θα κατανάλωναν κανονικά. Έτσι, η προσθήκη λίγης καυτερής σάλτσας στο γεύμα μας μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από  τα περιττά κιλά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i