Βραβεύτηκε ως η φωτογραφία της χρονιάς. Τι απέγιναν όμως οι δύο εικονιζόμενοι;

Πατέρας και γιος προκάλεσαν παγκόσμια συγκίνηση με το παιχνίδι τους σε καταυλισμό στην Τουρκία.

φωτογραφία

"Ηardship of Life" (Η δυσκολία της ζωής), oνομάζεται μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες των τελευταίων ετών, η οποία απεικονίζει έναν ακρωτηριασμένο πατέρα να κρατάει στην αγκαλιά του τον γιο του, από τον οποίο λείπουν και τα τέσσερα άκρα. Το γλυκόπικρο στιγμιότυπο ανήκει στον Τούρκο φωτογράφο Μεχμέτ Ασλάν, ο οποίος είδε εντελώς τυχαία την όμορφη σκηνή την οποία και θέλησε να απαθανατίσει, με αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο "Φωτογραφία της Χρονιάς" στα Sienna International Photo Awards 2021.

"Ο πατέρας του αγοριού, Mουνζίρ, έχασε το δεξί πόδι του από μια βόμβα, που εξερράγη ενώ διέσχιζε ένα παζάρι. Ο γιος του, Mουσταφά, γεννήθηκε χωρίς άνω και κάτω άκρα εξαιτίας ενός γενετικού συνδρόμου που προκάλεσαν τα φάρμακα τα οποία έπρεπε να πάρει η μητέρα του όταν αρρώστησε από τα χημικά αέρια που απελευθερώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Ο Mουσταφά θα χρειαστεί στο μέλλον ειδικά πρόσθετα μέλη, τα οποία δυστυχώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην Τουρκία - όπου βρίσκονταν σε καταυλισμό ως πρόσφυγες - ", αποκαλύπτει ο Ασλάν. 

Μπορεί ωστόσο η ζωή μέχρι στιγμής να είχε φερθεί σκληρά στην οικογένεια του Μουνζίρ, αλλά ο νέος χρόνος έφερε και μία υπέροχη εξέλιξη. 

Δες τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i