Οι Αττικές Εκδόσεις και η Algorithmics Greece στηρίζουν μαθητές ακριτικών νησιών

Δέκα μαθητές ηλικίας 14-17 ετών, των Νήσων Φούρνων Ικαρίας, θα παρακολουθήσουν δωρεάν online μαθήματα προγραμματισμού και κατασκευής ιστότοπων.

iStock iStock

Ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, συνεργάζεται με την Algorithmics Greece, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως, παρόχους online υπηρεσιών εκπαίδευσης προγραμματισμού, για μαθητές 7-17 ετών σε 60 χώρες.

Με στόχο την ενίσχυση των κατοίκων των ακριτικών νησιών, 10 μαθητές ηλικίας 14-17 ετών, των Νήσων Φούρνων Ικαρίας, θα παρακολουθήσουν δωρεάν online μαθήματα  προγραμματισμού και κατασκευής ιστότοπων.

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ομίλου Αττικών Εκδόσεων, δήλωσε σχετικά με τη δωρεά: "Αποτελεί υποχρέωση μας η ανακούφιση, η στήριξη,  και η ενίσχυση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των ακριτικών και μικρών νησιών. Οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά των ακριτικών νησιών  που έχουν ανάγκη την στήριξή μας.  Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες τους, αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν σύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση στον προγραμματισμό, σε 10 μαθητές των Νήσων Φούρνων".

algorithmics

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, μέσω της Algorithmics Greece, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μία παγκόσμια online κοινότητα 350.000 νέων προγραμματιστών από 60 χώρες και θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία σχεδίασης και δημιουργίας ιστοτόπων.

Η γνώση αυτή αποτελεί σημαντική δεξιότητα όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την αυτάρκεια και τη δυνατότητά τους για επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

Κάθε μαθητής θα επιλέξει την ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει. Από ένα blog για το αγαπημένο του χόμπι έως και τη δική του εταιρική σελίδα για το νησί του.

Δουλεύοντας σαν ομάδα, θα δημιουργήσουν Ιστότοπους με Βlock Editors,  χρησιμοποιώντας κώδικα HTML και CSS για mobile συσκευές, εφαρμόζοντας τις σημαντικότερες αρχές UX (User Experience Design)  και UI (User Interface Design).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i