Belly out: Το trend που απογείωσε η Rihanna και άλλες celebrities κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους

Το ενδυναμωτικό μήνυμα για όλες τις έγκυες γυναίκες που δεν χρειάζεται να κρύβουν τη σέξι πλευρά τους.

Rihanna Splash News/ideal Image

Πολύ πριν τη Rihanna, η Rachel Green, ο φανταστικός χαρακτήρας της σειράς "Friends" που υποδύθηκε η Jennifer Aniston για μία δεκαετία, έφερε στο προσκήνιο μία νέα fashion τάση για την εγκυμοσύνη. Το belly out που έχει γίνει σήμερα το απόλυτο trend στα social media, το οποίο προώθησαν σθεναρά οι διάσημες μέλλουσες μαμάδες, αποτελεί πλέον ένα δυναμικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται εν μέσω της εγκυμοσύνης τους.

"Δεν θεωρείς πως είναι λίγο ακατάλληλο;", ρωτάει ο Ross τη Rachel όταν τη βλέπει να φορά ένα κοντό μπλουζάκι, πριν φύγουν για το ραντεβού στον γυναικολόγο, με την ίδια να υπερασπίζεται τη στιλιστική της επιλογή, δεδομένου του καύσωνα που επικρατούσε. Ακόμα κι αν ο χαρακτήρας της Rachel δεν το έκανε για λόγους εντυπωσιασμού και fashion έκφρασης, παρά περισσότερο για να νιώσει πιο άνετα, η ίδια δεν θεώρησε πως η κοιλιά της ήταν κάτι που έπρεπε να κρύψει. Και γιατί άραγε να θεωρείται ανάρμοστο;

Κάνοντας μία έρευνα στα ρούχα μητρότητας, ο καθένας μπορεί να εντοπίσει πως πρόκειται για κομμάτια που σκοπό έχουν, πέραν της άνεσης, να κρύψουν την εγκυμοσύνη, τη στιγμή που οι περισσότερες γυναίκες είναι τόσο χαρούμενες που θέλουν να το φωνάξουν σε όλο τον κόσμο. 

Αυτή τη νοοτρόπία προσπάθησε να αλλάξει πριν από λίγες ημέρες - και συνεχίζει να το κάνει- η Rihanna, ανακοινώνοντας πως πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Φορώντας ένα μακρύ παλτό και αφήνοντας ακάλυπτη την κοιλιά της, η οποία ήταν στολισμένη με κοσμήματα, η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας ήθελε να δείξει την σέξι πλευρά της εγκυμοσύνης. Και αυτό συνέχισε να κάνει με τις υπόλοιπες δημόσιες εμφανίσεις της, όπως εκείνη στην επίδειξη του οίκου Dior, στην οποία φόρεσε εσώρουχα και ένα see through φόρεμα. Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της, "όταν οι γυναίκες μένουν έγκυες, η κοινωνία σε κάνει να νιώθεις πως πρέπει να κρύψεις τη σέξι πλευρά σου και πως δεν είσαι σέξι αυτή τη στιγμή, όμως κάποια στιγμή θα επιστρέψεις, συνεπώς δεν πιστεύω σε αυτές τις ανοησίες".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨Leyla✨ (@lleeyla)

 

Το παράδειγμά της ακολούθησε και η ηθοποιός, Shay Mitchell, η οποία ανακοίνωσε λίγες ημέρες μετά τη Rihanna, τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της. Δίνοντας όλη την προσοχή στη φουσκωμένη κοιλιά της και ούσα ντυμένη με σέξι outfits, η ηθοποιός που είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, έστειλε με τον δικό της τρόπο ένα ενδυναμωτικό μήνυμα σε όλες τις έγκυες - και μη - γυναίκες που την ακολουθούν. 

 

Ίσως βέβαια τα εύσημα ανήκουν στην Jodie Turner-Smith, η οποία πριν από δύο περίπου χρόνια είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του Graham Norton φορώντας ένα μαύρο crop top και μία ασορτί φούστα, υπερασπιζόμενη την επιλογή της στους haters που της έκαναν bodyshaming. "Δε δίνω δεκάρα για την περιφρόνησή σας προς τα σώματα εγκύων στη βρετανική τηλεόραση", είχε γράψει στη λεζάντα φωτογραφίας της. 

 

Και γιατί άλλωστε να δώσεις δεκάρα για το τι πιστεύει ο άλλος, όταν εσύ νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και αυτό που φοράς; Πόσο μάλλον όταν αυτό που σου ζητείται να κρύψεις είναι αφενός η σέξι σου πλευρά που σε αντιπροσωπεύει και αφετέρου η αιτία της απόλυτης ευτυχίας σου.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i