Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίστηκαν ως Ομοσπονδία

Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίστηκαν ως Ομοσπονδία και μαζί τους αναγνωρίστηκαν και οι οι ελπίδες μας για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες.

Special Olympics Hellas Special Olympics Hellas

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα Special Olympics Hellas χαιρετίζουν τη θεσμική αναβάθμισή τους από Αθλητικό Σωματείο σε Ομοσπονδία, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη νόμου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’ 52/11.03.2022).

Η σημαντική αυτή αλλαγή, με εξαιρετικά θετικό πρόσημο, έρχεται ως αναγνώριση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και όλη την Κυβέρνηση, της μεγάλης αποστολής που επιτελούν αδιάκοπα, εδώ και 34 χρόνια, για την υλοποίηση του οράματός τους για τη δημιουργία μίας ενταξιακής κοινωνίας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Special Olympics Hellas

Η αναγνώριση αυτή θα συμβάλλει στην υλοποίηση περισσότερων αγώνων και αθλητικών δράσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, θα προσελκύσει ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς ατόμων με νοητική αναπηρία να ενταχθούν στα προγράμματά μας, να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά και να κοινωνικοποιηθούν, εξελίσσοντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Παράλληλα, περισσότερες οικογένειες των αθλητών θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν αποτελεσματικά μέσα από εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα.

Special Olympics Hellas

Ταυτόχρονα, ως Ομοσπονδία πλέον, θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθειά μας να διοργανώνουμε περισσότερες μεικτές αθλητικές δράσεις συνύπαρξης ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας με αυτό τον τρόπο το ευρύ κοινό για όλα τα φάσματα της νοητικής αναπηρίας, καθιερώνοντας μία κουλτούρα αποδοχής και αλληλεγγύης χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη του εθελοντισμού στη χώρα μας.

Special Olympics Hellas

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η αναγνώριση των Special Olympics Hellas ως Ομοσπονδία αποτελεί ένα ορόσημο για εμάς, το οποίο μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει άμεσα όχι μόνον τους αθλητές των Special Olympics Hellas και τις οικογένειές τους αλλά και όλους όσους θα υποστηριχθούν μέσα από τα προγράμματά μας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο όραμά μας και σταθερά στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες και στο πολύπλευρο έργο των Special Olympics Hellas."

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε παραπάνω από 190 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 34 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους και αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i