Το αθλητικό gadget που λειτουργεί ως σύμμαχος κάθε δρομέα

Το HUAWEI Watch GT Runner δεν είναι ακόμα ένα wearable, είναι το smartwatch που με βοήθησε να βελτιώσω τις αθλητικές μου επιδόσεις.

Huawei

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Η ιδέα των συνεδριών σε μια κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου φάνταζε τρομακτική, όπως επίσης και της επαναλαμβανόμενης κίνησης πάνω σε ένα στατικό μηχάνημα. Διασκέδαζα πολύ περισσότερο περπατώντας ώρες ολόκληρες στη φύση ή ακόμα και πηγαίνοντας με τα πόδια στο γραφείο, παρά εκτελώντας διάφορες ασκήσεις. Γνωρίζοντας, ωστόσο, πόσο σημαντική είναι η αθλητική δραστηριότητα τόσο για την υγεία μου σήμερα, αλλά κυρίως μελλοντικά, αποφάσισα να δοκιμάσω το τρέξιμο ως την εναλλακτική λύση που θα έκανε την άσκηση τρόπο ζωής. Και πράγματι πέτυχε! Γιατί φρόντισα να συνδυάσω δύο από τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντα μου: το περπάτημα – εντάξει σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, και τα gadgets. Φορώντας στο χέρι μου το HUAWEI Watch GT Runner, πραγματοποίησα τα πρώτα μου χιλιόμετρα ως wanna be δρομέας, πολύ πιο εύκολα και έξυπνα από ότι φανταζόμουν.

Huawei

Και κάνω λόγο για ευκολία και εξυπνάδα καθώς το νέο smartwatch της HUAWEI, Watch GT Runner (μπορείς να το δεις πατώντας εδώ) σχεδιάστηκε θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες κάθε δρομέα, ανεξαρτήτου προπονητικού επιπέδου, με σκοπό την βελτίωση των επιδόσεων του. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο gadget δεν είναι κατάλληλο για κάθε αθλητή, που επιθυμεί να κατακτήσει το δικό του προσωπικό ρεκόρ στο άθλημα που ακολουθεί. Η πραγματοποίηση του εν λόγω στόχου γίνεται κυρίως μέσω της ακριβής συλλογής δεδομένων όπως για παράδειγμα η ένταση της άσκησης σε κάθε προπόνηση, η μέτρηση της καρδιακής συχνότητας και της συγκέντρωσης οξυγόνου, τα επίπεδα κόπωσης, η αερόβια/ αναερόβια πίεση κ.α., στοιχεία δηλαδή που με βοήθησαν να εκτιμήσω την απόδοση μου, αλλά και να καταλάβω ότι πραγματικά βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα.

Η προπονητική εμπειρία στα μέτρα μου

Έχοντας ως βάση το σύστημα HUAWEI TruSportTM, το οποίο λαμβάνει υπόψη τον καρδιακό ρυθμό, τον βηματισμό, την απόσταση, τη συχνότητα και άλλα πολυδιάστατα δεδομένα, υπολογίζεται ο δείκτης "Running Ability Index", που με βοήθησε να καταλάβω ότι από το level του αρχάριου, έχω προχωρήσει δυναμικά στο επόμενο στάδιο. Επιπλέον, το HUAWEI Watch GT Runner διαθέτει ένα ευφυές δυναμικό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο βασίζεται στον δείκτη RAI και στο προπονητικό φορτίο για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εξέλιξη της επίδοσής μου.

Δεν είναι τυχαίο που το HUAWEI Watch GT Runner θεωρείται το πιο ακριβές smartwatch για αθλητές αφού, η τεχνολογία HUAWEI TruSeenTM 5.0+ που διαθέτει προσφέρει μια αναβαθμισμένη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, βελτιώνοντας περαιτέρω την ακρίβεια των μετρήσεων. Ο εργονομικός σχεδιασμός, με το εξαιρετικά προσεγμένο κοίλο γυαλί, "κούμπωσε" άψογα στον καρπό μου, κάτι που εμποδίζει παρεμβολές, όπως τα ταρακουνήματα, και τα "λάθη" στην καταμέτρηση των παλμών. Ως λάτρης της συγκέντρωσης και κατηγοριοποίησης χρήσιμων δεδομένων, βρήκα απίστευτα βολική την ικανότητα του να προσαρμόζει τα προγράμματα άσκησης στην εφαρμογή HUAWEI Health Αpp σύμφωνα με το ιστορικό τρεξίματος, τα σωματικά χαρακτηριστικά που έχω καταχωρίσει καθώς και τους στόχους που θέλω να πετύχω.

Ανθεκτικό και αυτόνομο design

Τα αθλητικά wearable για να είναι άκρως χρήσιμα και βοηθητικά στην διαδικασία της άσκησης πρέπει να έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον να αφήνουν ευχάριστη αίσθηση στον καρπό και δεύτερον να παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή. Και τα δύο αυτά στοιχεία υπάρχουν στο HUAWEI GT Runner, καθώς όχι μόνο είναι φτιαγμένο από ελαφριά υλικά και ζυγίζει μόλις 38,5 γραμμάρια, ξεχνώντας κυριολεκτικά πολλές φορές ότι το φοράω στο χέρι μου, αλλά και η λωρίδα του είναι φτιαγμένη από αντιβακτηριδιακή σιλικόνη, με αποτέλεσμα να το κάνει περισσότερο ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα, τη σκόνη και τις βρωμιές του εξωτερικού περιβάλλοντος. Φυσικά, η αυτονομία στην επεξεργασία της οθόνης, μου επιτρέπει να προσθέτω και να αφαιρώ συνεχώς εικονίδια και εφαρμογές που άλλοτε θέλω να χρησιμοποιώ και άλλοτε όχι. Περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την αντοχή μπορείς να βρεις εδώ.

Hyawei

Ένα smartwatch, πολλές ημέρες αντοχής

Last but not least, η διάρκεια μπαταρίας. Θα ήταν αδύνατο να γίνει απαραίτητο αξεσουάρ των προπονήσεων μου εάν δεν διέθετε την απόλυτη μπαταρία, καθώς οι καθημερινές μετακινήσεις μου είναι τόσες πολλές, που δεν μου επιτρέπουν να το φορτίζω συχνά. Μια ή δύο φορές φόρτιση το μήνα είναι υπεραρκετές αφού το HUAWEI Watch GT Runner έχει διάρκεια ζωής έως και 14 ημέρες (!) σε smart mode. Στις περιόδους υπερβολικής χρήσης η μπαταρία του διαρκεί 8 ολόκληρες ημέρες, όμως σπάνια με έχει εγκαταλείψει όταν το χρειάζομαι. Α! Και μην ξεχάσω να αναφέρω τον υψηλής ποιότητας προσανατολισμό που μου χαρίζει, κάθε φορά που περπατώντας ή τρέχοντας φτάνω σε άγνωστα μέρη, χάνοντας τον δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι μου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i