Το αδύνατο δε σημαίνει υγιές: Η influencer που έγινε διάσημη εξηγώντας πώς το καλλίγραμμο σώμα την έκανε δυστυχισμένη

Το καλογυμνασμένο σώμα αποδείχτηκε ότι αποτελούσε πρόβλημα για την υγεία της Stephanie Buttermore. Με μία μικρή αλλαγή στις συνήθειες (και κυρίως στο mindset της) κατάφερε να κερδίσει κιλά και αυτοπεποίθηση.

Stephanie Buttermore @Instagram

Πόσο συχνά ακούμε ανθρώπους γύρω μας να επιδιώκουν να πάρουν βάρος, αντί να κάψουν λίπος και περιττές θερμίδες; Μάλλον όχι και τόσο συχνά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς – παρά τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων – παρουσιάζουν ιδιαίτερη αδυναμία στις αδύνατες και καλοσχηματισμένες σιλουέτες, με τα social media να υπερ-προβάλλουν την εικόνα αυτή ως ιδανική.

Κάτι που όπως φαίνεται δε συμμερίζεται η Stephanie Buttermore, η οποία μέσα από την προσωπική της εμπειρία διαπίστωσε πως μπορεί να ζήσει καλύτερα τη ζωή της μακριά από περιοριστικές δίαιτες και καλογυμνασμένους κοιλιακούς. Από PhD βιολόγος - ερευνήτρια για τον καρκίνο, η Buttermore έγινε influencer και fitness educator για να μοιραστεί τις γνώσεις της πάνω στις επιστημονικές αρχές του αθλητισμού και της διατροφής.

Η εμπειρία της με την All-In δίαιτα

Όλα ξεκίνησα όταν η Αμερικανίδα εκπαιδεύτρια αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις εξαντλητικές και κατά τα άλλα ισορροπημένες δίαιτες, που την βοήθησαν να αποκτήσει ένα φαινομενικά υγιές σώμα και οι οποίες συχνά τις προκαλούσαν ακραία πείνα. Ξεκίνησε, λοιπόν, να τρέφεται έως ότου φτάνει σε σημείο κορεσμού. Σταμάτησε τη διαλείπουσα νηστεία, οποιονδήποτε διατροφικό περιορισμό, ενώ έπαψε να ασχολείται με τις θερμίδες. Η Stephanie Buttermore ακολουθώντας την All-In δίαιτα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να αυξήσει το βάρος της, φρόντιζε να καταναλώνει ημερησίως τουλάχιστον 5 χιλιάδες θερμίδες.

 

Γιατί ακολούθησε τη συγκεκριμένη δίαιτα;

Όπως ανακάλυψε μετά από χρόνια συνεχόμενων προπονήσεων bodybuilding, το σώμα της έφτανε συχνά σε ακραία πείνα, κάτι που προκαλούσε προβλήματα στον οργανισμό της. Όσο περισσότερο προσπαθούσε να ελέγχει τι, ποσό και πότε θα τρώει, τόσο μεγαλύτερη εξάρτηση αποκτούσε από το φαγητό. Προφανώς και δεν υπήρχε μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, παρόλο που έτρωγε κυρίως υγιεινές τροφές.

 

Η συνεχόμενη δίαιτα που την οδήγησε στην ακραία πείνα, παραλίγο να τη φέρει αντιμέτωπη με μια σειρά οργανικών προβλημάτων, εκτός της ψυχικής υγείας, όπως κακή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, έντονη τριχόπτωση, εύθραυστα οστά και αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Καταναλώνοντας οποιαδήποτε τροφή είχε όρεξη διάφορες ώρες μέσα στη μέρα, το σώμα της κατάφερε να πάρει βάρος, ακολουθώντας πάντοτε λιγότερο πιεστικές προπονήσεις. Η Buttermore δηλώνει πλέον πιο ευτυχισμένη από ποτέ με τον εαυτό της, αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση τώρα, πάρα όταν ζύγιζε 20 κιλά λιγότερο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i