Bloom: Μία συγκινητική animated ταινία μικρού μήκους που "μιλά" αληθινά για την κατάθλιψη

Πάντα υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να βρεις τον τρόπο να την αφήσεις να "ανθίσει" μέσα σου.

bloom

Η κατάθλιψη αποτελεί μία διαταραχή που επηρεάζει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκαλώντας ένα βαθύ αίσθημα θλίψης, και παρά τις σημαντικές επιπτώσεις και τη συχνή εμφάνιση του φαινομένου, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τη σοβαρότητα, αν δεν το έχει νιώσει. 

Διαβάστε Επίσης

Το 2020 η Emily Johnstone και ο Brian Kistler δημιούργησαν μία animated ταινία μικρού μήκους ονομάτι Bloom, μέσω της οποίας εξηγούσαν με τη δύναμη των εικόνων πώς μπορεί κάποιος να βιώσει την κατάθλιψη. Λαμβάνοντας έμπνευση από μία ιστορία ενός καθηγητή της, η Johnstone σκέφτηκε να αναπαραστήσει το περιστατικό, θέλοντας με έξυπνο τρόπο να αποδώσει τα συναισθήματα της κατάθλιψης. 

Σκοτάδι, απογοήτευση, αίσθημα αποδυνάμωσης και όμως μία ευγενική πράξη μπορεί να αλλάξει όλη σου τη ζωή, "ανθίζοντας" πάλι την ελπίδα μέσα σου. Έτσι και το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει την κατάσταση αυτή, μέσω της προσφοράς ενός φυτού, που κατάφερε να σώσει τη ζωή της πρωταγωνίστριας. Συνεπώς, εκτός του ότι η ταινία εξηγεί το πώς είναι να ζει κάποιος με κατάθλιψη, επισημαίνει τη σημασία της προσφοράς, ακόμα κι αν κάποιος δεν ζητήσει ποτέ τη βοήθειά σου. 

Δες την ολιγόλεπτη ταινία: 

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i