Πώς δημιούργησα την εξατομικευμένη ρουτίνα ομορφιάς μου με μια μόνο selfie

Ο Σύμβουλος Ομορφιάς που έσωσε την επιδερμίδα μου με μερικά clicks.

ομορφια iStock

Η ιδανική ρουτίνα ομορφιάς δεν απαιτεί κόπο, αλλά έξυπνους χειρισμούς. Στην προσπάθεια μου να ακολουθήσω με ευλάβεια την παραπάνω beauty συμβουλή δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω προϊόντα ή/και υπηρεσίες, τα οποία παρουσιάζονταν ως νέα trends και υπόσχονταν να διορθώσουν "μαγικά" κάθε ατέλεια του προσώπου μου. Έπειτα από κάμποσες δοκιμές δεν άργησα να διαπιστώσω πως ούτε τα αποτελέσματα που ανέμενα είχε, ούτε και ιδέα πως να περιποιηθώ τελικά σωστά την επιδερμίδα μου, προκειμένου να δείχνει υγιής και λαμπερή.

Αναλογιζόμενη τι ακριβώς πηγαίνει λάθος και δεν μπορώ να απολαύσω τα πλεονεκτήματα μιας συγκεκριμένης ρουτίνας ομορφιάς, ανακάλυψα κάτι πολύ σημαντικό: δεν έδωσα την απαιτούμενη προσοχή προκειμένου να καταλάβω τις ανάγκες της επιδερμίδας μου την εκάστοτε χρονική στιγμή, ούτε φυσικά είχα αναζητήσει την βοήθεια ενός ειδικού. Και κάπως έτσι βρέθηκα αντιμέτωπη με έναν νέο beauty στόχο, ο οποίος δεν περιοριζόταν αποκλειστικά στο να διώξω την επίμονη λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα από την ζώνη Τ, όπου και εντόπιζα το πρόβλημα μου, αλλά να βρω τα κατάλληλα για το πρόσωπο μου προϊόντα ομορφιάς. Ως θερμή υποστηρίκτρια του online shopping, ξεκίνησα να ψάχνω εξονυχιστικά τα δερμοκαλλυντικά που ενδεχομένως ταίριαζαν στις ανάγκες μου, διαβάζοντας περιγραφές, συστατικά αλλά και κριτικές. Τόσο οι συστάσεις, όσο και τα συστατικά των προϊόντων άπειρα αλλά και άγνωστα σε εμάς τους "κοινούς θνητούς" και χωρίς την απαιτούμενη καθοδήγηση, η πιθανότητα λάθους ήταν πάλι μεγάλη.

Ανάμεσα στις χιλιάδες αναζητήσεις έπεσα πάνω σε ένα αρκετά χρήσιμο και ακριβές tool, που με βοήθησε να σώσω το πρόσωπο μου από την ταλαιπωρία των εκατοντάδων άσχετων και αποδεδειγμένα πια αναποτελεσματικών δοκιμών. Ο Σύμβουλος Ομορφιάς, όπως ονομάζεται η πρωτότυπη υπηρεσία ομορφιάς που προσφέρει δωρεάν το ηλεκτρονικό φαρμακείο carespot, ήταν η λύση στο αιώνιο πρόβλημα μου ποια κρέμα νύχτας είναι ιδανική για την επιδερμίδα μου ή ποιο αντιηλιακό να επιλέξω είτε τους καλοκαιρινούς, είτε τους χειμερινούς μήνες. Πρόκειται για έναν προηγμένο εικονικό σύμβουλο περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιεί αλγορίθμους με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και προσφέρει εξατομικευμένη προτεινόμενη ρουτίνα σε μόλις 1 λεπτό.

Carespot

Και πώς λειτουργεί;

Το part αυτό είναι και το πιο απλό καθώς το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να τραβήξω μια selfie ή απλώς να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις. Επιλέγοντας την ένδειξη "Κάνε το Τεστ" στο site του φαρμακείου www.carespot.gr, απάντησα σε δέκα απλές και κατανοητές ερωτήσεις, ανέβασα μια πρόχειρη αλλά φωτεινή selfie και σε λιγότερο από 2 λεπτά, ο Σύμβουλος Ομορφιάς σύγκρινε το δέρμα μου με μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών, ενώ 100 διαφορετικές μετρήσεις του προσώπου μου αναλύθηκαν προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μου προϊόντα. Η έξυπνη αυτή εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει κάθε είδους δερματικές ατέλειες όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές, ακμή, κοκκινίλες, θαμπότατη, υπέρχρωση, σακούλες ματιών κ.α.

Carespot

Από τα αποτελέσματα που προέκυψαν, τα προϊόντα διαχωρίστηκαν σε ημέρας και νύχτας, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη από εδώ και στο εξής η ρουτίνα ομορφιάς μου.

Δες παρακάτω τα προϊόντα ομορφιάς που μου πρότεινε ο beauty consultant και βρες το δικό σου προσωπικό Σύμβουλο Ομορφιάς στο carespot.gr

 

Τζελ Καθαρισμού Προσώπου & Σώματος για Λιπαρή Επιδερμίδα, Avene, Carespot.gr

Micellar Water All-in-One Πρόσωπο, Μάτια & Χείλη, Garden, Carespot.gr

Αντηλιακή κρέμα SPF 50+, Froika, Carespot.gr

AC Norm Peeling Gel Απολεπιστικό για Ακνεϊκές Επιδερμίδες, Frezydern, Carespot.gr

Olive Oil Soap Donkey Milk Σαπούνι Ελαιολάδου με Γάλα Γαϊδούρας, Carespot.gr

Hyaluronic Booster, Carespot, Carespot.gr

Επιθέματα για Σπυράκια & Μαύρα Στίγματα, Youth Lab, Carespot.gr

EFFACLAR DUO (+) SPF30 Επανορθωτική Φροντίδα Κατά των Σοβαρών Ατελειών, των Φραγμένων Πόρων και των Σημαδιών, Προστασία από Ακτινοβολία UV, La Roche-Posay, Carespot.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i