Back to reality: Το δύσκολο project της επιστροφής στη δουλειά μετά τις διακοπές

7 συμβουλές για να επιβιώσεις τις πρώτες ημέρες στο γραφείο μετά την καλοκαιρινή σου άδεια.

επιστροφή διακοπες iStock

Περίμενες όσο τίποτε άλλο να περάσουν οι μέρες μέχρι να φτάσεις στην πρώτη των διακοπών σου και τότε είχες ευχηθεί ο χρόνος να σταματήσει. Δυστυχώς, όσο κι αν παρακάλεσες τον θεό που πιστεύεις, ο χρόνος δεν έμεινε ακίνητος, παρά οι μέρες των διακοπών σου κύλησαν σαν το νεράκι. Και ξαφνικά ήρθε η στιγμή που πρέπει να φτιάξεις τη βαλίτσα σου για την επιστροφή και να πάρεις μία βαθιά ανάσα, σκεπτόμενη την επιστροφή στη δουλειά. Αναρωτιέσαι, υπάρχει κάποιος τρόπος για μία "αναίμακτη" επιστροφή στην πραγματικότητα; Η απάντηση είναι ναι!

7 συμβουλές για να επιβιώσεις μετά τις διακοπές

1. Το κλειδί βρίσκεται στον χρόνο που θα δώσεις στον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσει και να χωνέψει τη νέα κατάσταση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να έχεις προνοήσει και να έχεις γυρίσει από τον προορισμό των διακοπών σου 1-2 μέρες νωρίτερα από την επιστροφή στη δουλειά, έτσι ώστε η αλλαγή να μην σου φανεί δραματική.

2. Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις κατά την επιστροφή σου, χωρίς ωστόσο να σε πιάσει πανικός με τις εκκρεμότητες που τρέχουν. Για την ακρίβεια αυτό θα μπορούσες να το κάνεις και πριν φύγεις, ως ένα memo στον εαυτό σου για να μην πελαγώσεις. Αν είσαι γενναία, μπορείς να ανοίξεις τα e-mail σου για να δεις τι σε περιμένει, βάζοντας μία σειρά σε αυτό που στα μάτια σου μοιάζει ως χάος.

3. Για να πάρεις κουράγιο, μπορείς να ανατρέξεις στις ημέρες των διακοπών σου μέσω φωτογραφιών κι αν θες μπορείς να "θρηνήσεις" τη χαμένη ξεγνοιασιά σου. Κύκλος είναι και γυρίζει (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρόνος είναι και γυρίζει) και εκεί που δεν το περιμένεις, ξανάρχονται οι διακοπές. 

4. Προσπάθησε να κρατήσεις θετική στάση, αφού περάσεις από την περίοδο του θρήνου, αντλώντας δύναμη και ενέργεια από τις ημέρες ξεκούρασης που έζησες. 

5. Πέρα από το ότι μπορείς να επιστρέψεις 1-2 μέρες πριν από εκείνη που θα γυρίσεις στη δουλειά, μπορείς να επιλέξεις η ημέρα αυτή θα είναι ή Τετάρτη ή Πέμπτη έτσι ώστε να βρεθείς στη μέση της εβδομάδας και το ΣΚ να είναι κοντά. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σου πέσει βαριά η δουλειά, ώστε να έχεις χρόνο να προσαρμοστείς.

6. Θυμήσου ποιος είναι ο αρχικός στόχος σου, προκειμένου να έχεις ένα κίνητρο για να πας παρακάτω, αφήνοντας πίσω σου τη θάλασσα και τον ήλιο του καλοκαιριού για τις εκκρεμότητες του φθινοπώρου.

7. Αν όμως δυσκολεύεσαι ακόμα να προσαρμοστείς στη νέα κατάσταση, μπορείς να αρχίσεις να προετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι ή την επόμενη κοντινή εκδρομή, για να σου αλλάξει η διάθεση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i