Editorial - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη vs age shaming: 1-0

To editorial του τεύχους Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί στις 6/9 στα περίπτερα είναι αφιερωμένο σε μία σπουδαία αθλήτρια.

μετάλλια νίκη αγώνες istock

Τα έσπασε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο: Για 10 ημέρες στη βροχερή Γερμανία διεξήχθησαν αγώνες σε εννιά βασικά αθλήματα, με την Ελλάδα να μην έχει εκπροσώπηση περίπου στα μισά από αυτά, αλλά, παρ’ όλα αυτά, να καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει σε τρία, ανάμεσά τους στον στίβο. Δεν το λες και μικρό αυτό το κατόρθωμα – ίσως "άθλος" να είναι μια πιο σωστή λέξη. 

Στη σελίδα 93 του τεύχους Σεπτεμβρίου του Shape γράφουμε πολύ περισσότερα για το Μόναχο ’22, τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που πρωταγωνίστησαν, θα ήθελα όμως εδώ να   δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όχι μόνο για την αισιοδοξία και την υπερηφάνεια που μας έδωσε, αλλά και που έκανε τόσο σαφές το γεγονός ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.  

Το age shaming μπορεί να επιστρέψει στη σκοτεινή φωλιά του και να βγουν στο φως το πείσμα, η θέληση, η προσπάθεια και η επιθυμία ενός ανθρώπου να πραγματοποιήσει τον στόχο του. 

Η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα απέδειξε ότι, αν έχεις τα "κότσια", μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες, να σηκωθείς όταν πέφτεις, να κυνηγάς τα όνειρά σου, να βάζεις συνεχώς νέους στόχους και προκλήσεις μπροστά σου και να τους κατακτάς, χωρίς η ηλικία σου να παίζει ρόλο σε αυτό. 

Όπως ακριβώς (προσπαθούν να) κάνουν ένα σωρό γυναίκες γύρω μας διεκδικώντας μια ισότιμη αντιμετώπιση στον επαγγελματικό στίβο, όπου η χρονολογία της γέννησής τους δε θα έχει καμία θέση στη συζήτηση και καμία σημασία. Το age shaming, ο ηλικιακός αποκλεισμός, είναι ένας όρος σχετικά καινούριος, αλλά ήδη απαρχαιωμένος σε μια κοινωνία που είναι έτοιμη να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα, είτε αυτή έχει να κάνει με την ηλικία, είτε με το φύλο, είτε με οτιδήποτε άλλο. 

Ευτυχώς. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i