"Ένιωθα αηδιαστική": Η Mel C αποκαλύπτει τη μάχη της με την ανορεξία την εποχή των Spice Girls

Μπορεί το κοινό της να την έβλεπε ως ένα υγιές και αθλητικό πρότυπο, όμως εκείνη στα 90's έδωσε τη δική της μάχη με τις διατροφικές διαταραχές.

Mel C Splash News /Ideal Image

Στα τέλη των '90s το βρετανικό συγκρότημα Spice Girls βρισκόταν στην κορυφή, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και καταφέρνοντας να φτάσει στις πρώτες θέσεις των chart με τα τραγούδια hit του. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτού του μεγέθους η επιτυχία συνοδεύεται από αρκετές θυσίες και δυσκολίες, τις οποίες μοιράστηκε πρόσφατα η Mel C στη Daily Mail.

Ενώ και οι 5 του γκρουπ έχουν αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν και τις ψυχικές διαταραχές που αντιμετώπισαν ύστερα από τη συμμετοχή τους στο διασημότερο girl band της δεκαετίας του '90, απ'ό,τι φαίνεται καμία δεν αισθάνθηκε τόσο άσχημα όσο η Mel C. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spice Girls (@spicegirls)

 

Η διάσημη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε πως για χρόνια δεν ήταν καλά. "Όταν κοιτάω πίσω, δεν ξέρω σωματικά πώς το έκανα. Όταν λαμβάνεις υπόψη το πόσο λίγο έτρωγα και το πόση γυμναστική έκανα μαζί με ένα σκληρό πρόγραμμα", ανέφερε. Για 6 χρόνια μαχόταν την ανορεξία, μία κατάσταση που ξεκίνησε όταν άρχισε να κόβει τελείως από τη διατροφή της ομάδες φαγητού. "Τότε, το λίπος ήταν ο εχθρός. Και φυσικά, ο φόβος των υδατανθράκων ξεκίνησε. Έφτασα στο σημείο, όπου για αρκετά χρόνια, έτρωγα κυρίως φρούτα και λαχανικά και αυτό ήταν. Δεν ήταν ένας βιώσιμος τρόπος να ζεις. Δεν ήμουν ποτέ ανορεξική στο σημείο που να είχα εισαχθεί σε νοσοκομείο, ευτυχώς. Όμως, οι περίοδοί μου σταμάτησαν, έτσι προφανώς το επίπεδο του σωματικού μου λίπους ήταν πολύ χαμηλό", αποκάλυψε.

Παράλληλα, δεν δίστασε να σημειώσει πως συχνά έτρωγε δημητριακά και ψωμί σε σημείο λιποθυμίας. "Θα έτρωγα τόσο μέχρι να λιποθυμήσω. Δεν αρρώστησα ποτέ, όμως το προσπάθησα. Ένιωθα αηδιαστική", πρόσθεσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spice Girls (@spicegirls)

 

Τον Δεκέμβριο του 2000 αποτέλεσε το τέλος των Spice Girls και τότε ήταν που η Mel C έπιασε πάτο. "Ηταν περισσότερο το επίπεδο της διασημότητας. Και τόσα πολλά από τα προβλήματά μου οδηγούνταν από τον έλεγχο ή την έλλειψη αυτού. Έπινα πολύ. Έτρωγα πολύ. Ντρεπόμουν γι'αυτό. Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό γιατί ακόμα κι αν ήμουν σε άρνηση γι'αυτό, υπάρχει αυτή η μικρή φωνή που έλεγε: αυτό δεν είναι σωστό, δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι", εξομολογήθηκε

Όμως, ένιωθε πως δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει μέχρι τη στιγμή που δεν είχε άλλη επιλογή. Όπως υπογράμμισε, φοβόταν την εναλλακτική, υπονοώντας πως έφτασε κοντά στην αυτοκτονία. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν πράγματι το φοβόταν, η ίδια απάντησε πιθανότατα ναι. "Η ίδια μου η συμπεριφορά με αποθάρρυνε τόσο πολύ. Δεν ήξερα πόσο μακριά θα μπορούσε να εξελιχθεί. Οπότε ήταν σίγουρα η στιγμή να ζητήσω βοήθεια", εξήγησε. Και πράγματι, επισκέφθηκε έναν ειδικό, ο οποίος διέγνωσε κλινική κατάθλιψη, ανορεξία, βουλιμία, ακατανίκητο άγχος και αγοραφοβία, με αποτέλεσμα να της χορηγήσει αντικαταθλιπτικά ως το πρώτο στάδιο της θεραπείας. 

Και παρά τα όσα πέρασε, η ίδια κατάφερε να γίνει καλύτερα, αναγνωρίζοντας τη δύναμη που κρύβει μέσα της. "Είμαστε πολεμίστριες. Μερικές φορές, όταν σκέφτομαι τι έχω κάνει και τι αντιμετωπίζω καθημερινά με τη δουλειά, με το να είμαι μαμά και με τα οικογενειακά ζητήματα. Και είμαι ακόμα όρθια", είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i