Η Jane Fonda κάνει squats λίγες εβδομάδες μετά τη χημειοθεραπεία και γίνεται πηγή έμπνευσης

Αν την επόμενη φορά νιώσεις πως είσαι κουρασμένη για να κάνεις γυμναστική, δες απλά αυτό το βίντεο για να αλλάξεις γνώμη.

Jane Fonda Splash News / Ideal Image

Πόσες φορές έχεις ακυρώσει τη γυμναστική σου επειδή ήσουν κουρασμένη ύστερα από ένα 8ωρο δουλειάς; Δεν χρειάζεται να το κρύψεις, έχει συμβεί σε όλες μας. Ωστόσο, το νέο βίντεο της Jane Fonda, ίσως σε βοηθήσει να βρεις το χαμένο σου κίνητρο, ώστε να μην απουσιάσεις ξανά από την αίθουσα του γυμναστηρίου.

Πριν από λίγες ημέρες, η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως διαγνώστηκε με λέμφωμα Non-Hodgkins, έναν τύπο καρκίνου, για την αντιμετώπιση του οποίου αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μία σειρά από χημειοθεραπείες. Όπως δήλωσε και η ίδια στο blogpost της, πρόκειται για μία αντιμετωπίσιμη μορφή, η οποία έχει υψηλά επίπεδα επιβίωσης.

Και αφού ξεκίνησε με την πρώτη χημειοθεραπεία - μια σειρά θεραπειών που θα διαρκέσει για 6 μήνες - η ίδια αποφάσισε να κάνει γυμναστική για να νιώσει καλύτερα. Όπως εξήγησε, τρεις εβδομάδες αργότερα, ένιωθε πιο δυνατή από ποτέ. "Ο γιατρός μού είπε πως το καλύτερο αντίδοτο για την κούραση που η χημειοθεραπεία προκαλεί, είναι κίνηση", ανέφερε η Fonda. Έτσι ξεκίνησε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα - μην ξεχνάμε τις κασέτες γυμναστικής της των '80s - ανεβάζοντας ένα βίντεο, που τη δείχνει να κάνει squats, στηρίζοντας το σώμα της στον τοίχο, με τη βοήθεια μία μπάλα ισορροπίας, ενώ κρατάει στα χέρια της δύο βαράκια. 

Σύμφωνα με την Tara Sanft, βοηθό καθηγητή ιατρικής στον τομέα της ογκολογίας του Yale Cancer Center, η κούραση που προέρχεται από παρενέργειες που συνδέονται με τη θεραπεία του καρκίνου δεν αντιμετωπίζεται με ξεκούραση. "Δεν γίνεται καλύτερο μετά από έναν καλό ύπνο ή μεγάλο βραδινό ύπνο. Έτσι, το να ξεκουράζεσαι περισσότερο δεν είναι μια καλή θεραπεία για την κούραση που συνδέεται με τον καρκίνο", ανέφερε.

Αντίθετα, η φυσική άσκηση είναι η καλύτερη λύση, όπως πρότεινε και η ίδια η Fonda που περνάει κάτι ανάλογο. Σύμφωνα με έρευνες, οι ασθενείς που κινούνται περισσότερο πριν και μετά από θεραπεία καρκίνου νιώθουν λιγότερο κουρασμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Όπως προσθέτει η Sanft, η οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι καλή για την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως το περπάτημα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εισαχθείς στη λογική της γυμναστικής, αν μέχρι τώρα δεν το είχες κάνει. 

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα διανοηθείς να στείλεις στον γυμναστή σου πως δεν θα μπορέσεις για το μάθημα, βάλε στο YouTube να παίξει το βίντεο της Jane Fonda, παίρνοντας δύναμη για τα squats που πρόκειται να κάνεις σε λίγη ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, ενώ βρίσκεσαι εν μέσω θεραπείας του καρκίνου, οφείλεις να συμβουλευθείς τον γιατρό σου για το αν πράγματι η συγκεκριμένη άσκηση ταιριάζει στην κατάστασή σου. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i