Οι πιο συχνές παρανοήσεις για τα ζώδια

Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε nνα είναι ευθυμογράφημα, βασίζεται όμως σε πραγματικά γεγονότα που μοιράζεται μαζί μας η Χρύσα Συκά, η αστρολόγος του περιοδικού μας.

Ζώδια

Ως αστρολόγος έχω ακούσει να λένε πολλές κουβέντες για τα ζώδια, ίσως γιατί ο καθένας μας έχει διαμορφώσει τη δική του άποψη λόγω εμπειριών. Έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας κάποια στερεότυπα, κάποιες λέξεις-κλειδιά, π.χ. λέμε για τον Δίδυμο πως είναι διπρόσωπος ή ο Αιγόκερως πως είναι φιλόδοξος. Ας δώσουμε όμως μια ευκαιρία στα ζώδια, τι έχουν να πουν για να εξηγήσουν στοιχεία του χαρακτήρα τους;

"Είσαι αναίσθητος και απαθής, παρεξηγείσαι εύκολα!"

"Όχι", απαντά ο ΚΡΙΟΣ, "είμαι ο αρχηγός και επεξεργάζομαι τα συναισθήματά μου πριν τα εξηγήσω. Είμαι δυνατός και έτοιμος να λύσω κάθε πρόβλημα. Θυμώνω, αλλά δεν κρατάει πολύ αν καταλάβω πως λες κάτι για το καλό μου".

"Είσαι πεισματάρης, φωνακλάς, τεμπέλης!"

"Όχι", απαντά ο ΤΑΥΡΟΣ, "είμαι πολύ ανασφαλής και έχω συναισθήματα.
Απλά θέλω τον χρόνο μου σε όλα, πρέπει να με κατανοήσεις. Νοιάζομαι για τους άλλους και αντέχω να σηκώνω υποχρεώσεις, μιλάω πάντα με τη λογική και δε μου αρέσει να με θίγουν, γιατί τότε βγάζω καπνούς".

"Είσαι διπρόσωπος και ψεύτης!"

"Όχι", απαντά ο ΔΙΔΥΜΟΣ, "απλά έχω την ικανότητα να βλέπω και τις δυο όψεις του νομίσματος. Δε λέω ψέματα, απλά χειρίζομαι διαφορετικά κάθε άνθρωπο με τον οποίο έρχομαι σε επαφή, ανάλογα με τα προσόντα του και τις ικανότητές του. Είμαι χαρούμενος, αλλά έχω κι εγώ τις μέρες μου… ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσω".

"Είσαι υστερικός με το συναίσθημα, γκρινιάρης και παρεξηγησιάρης!"

"Όχι", απαντά ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, "προσφέρω γενναιόδωρα την αγάπη μου και οι άλλοι με εκμεταλλεύονται, δε με αγαπάνε πραγματικά και γι’ αυτά που τους προσφέρω. Είμαι ευαίσθητος και δεν έχω αυξημένη αυτοπεποίθηση. Μη με σχολιάζεις, γιατί το παίρνω μέσα μου βαριά".

"Είσαι υπέρμετρα εγωιστής και απόμακρος!"

"Όχι", βρυχάται το ΛΙΟΝΤΑΡΙ, "κλείνομαι στον εαυτό μου γιατί δε θέλω να
φορτώνω τα προβλήματά μου στους άλλους. Νοιάζομαι όμως για τους άλλους και προσφέρω τα καλύτερα στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Όμως, μη με σχολιάζεις αρνητικά, γιατί θα χάσω τους καλούς μου τρόπους και θα σε "στολίσω”".

"Είσαι μίζερος, ψειρίζεις το καθετί και παρεξηγείσαι!"

"Όχι" απαντά ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ, "δε θέλω να εξαρτώμαι από κανέναν. Θέλω να με αγαπούν και να με νοιάζονται, αλλά ταυτόχρονα αποζητώ την ελευθερία μου. Έτσι απελευθερώνομαι. Δεν αγαπώ τις παρεξηγήσεις και θα σκεφτώ πολύ πριν βγάλω τα πορίσματά μου".

"Είσαι ανισόρροπος, δεν ξέρεις τι θέλεις!"

"Όχι", απαντά ο ΖΥΓΟΣ, "μου αρέσει να εκφράζομαι και να είμαι ήρεμη. Έχω πολλές ιδέες και μιλάω ασυγκράτητα, το μυαλό μου τρέχει και, αν είμαι τακτοποιημένος στην ερωτική και την επαγγελματική μου ζωή, είμαι και ισορροπημένος. Δε μου αρέσει να υποβαθμίζεις την προσωπικότητά μου, να με αδικείς, να με προσβάλλεις, τα σχόλια να λείπουν".

"Είσαι ανικανοποίητος, εκδικητικός και κτητικός!"

"Όχι", απαντά ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ, "είμαι ανασφαλής και φοβάμαι μην προδοθώ. Θέλω να τα ξέρω όλα, τι αισθάνεσαι, πριν αποκαλύψω τον εαυτό μου και το πάθος μου για εσένα. Θέλω να έχεις την ίδια ενέργεια και να ανταποδώσεις στα θέλω μου με την ίδια ένταση. Μη με θίγεις, μη με προσβάλλεις, γιατί παρεξηγούμαι και το κρατάω, θα ανταποδώσω σαν δικαίωση, στην πραγματικότητα δεν εκδικούμαι".

"Είσαι φευγάτος και καυστικός!"

"Όχι", απαντά ο ΤΟΞΟΤΗΣ, "μου αρέσει η περιπέτεια και θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που να με νοιάζονται χωρίς να με πιέζουν. Μου αρέσουν τα αστεία και ανταποδίδω γιατί έχω χιούμορ. Εσύ είσαι έτοιμος να το δεχτείς χωρίς να παρεξηγηθείς;"

"Είσαι υπέρμετρα φιλόδοξος και παρεξηγησιάρης!"

"Όχι", απαντά ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, "πιέζω πολύ τον εαυτό μου, προσπαθώ πολύ και κουράζομαι, δε θέλω να απογοητευτώ ούτε να απογοητεύω τους άλλους. Κατά βάθος θέλω να ρίξω τους ρυθμούς μου, αλλά ποτέ δεν καταλήγω να το κάνω. Είμαι σοβαρός και δε θέλω πλακίτσες, μετράω τα λόγια των άλλων αλλά και τα δικά μου". 

"Είσαι περίεργος, πουλάς τρέλα!"

"Όχι", απαντά ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ, "αγαπάω τους ανθρώπους πολύ και δε θέλω κανένας να είναι μόνος. Μου αρέσει να δίνω, να προσφέρω και δε θέλω να με εγκαταλείπουν. Αγαπώ την ελευθερία, τα αστεία, δεν παρεξηγούμαι εύκολα, αλλά δε μου αρέσει να κρίνω τους άλλους και να θίγω την προσωπικότητά τους, γιατί είναι ασέβεια".

"Είσαι υπερευαίσθητος και θίγεσαι εύκολα!"

"Όχι", απαντά το ΨΑΡΑΚΙ, "μου αρέσει να απομονώνομαι, να είμαι ήρεμος για να κατανοήσω τα συναισθήματά μου όταν νιώθω πως οι άλλοι με ρουφάνε. Κλαίω όταν με εγκαταλείπουν αυτοί που αγαπάω. Παραπονιέμαι όταν με πειράζουν και τα κρατάω όλα μέσα μου. Πληγώνομαι εύκολα, γι’ αυτό πρόσεχε τα λόγια σου. Είμαι ευαίσθητη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i