Ένα διαφορετικό, γεμάτο "τρέξιμο" Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα

Το δρομικό φεστιβάλ "Ioannina Lake Run 2022" είναι ένας καλό λόγος για να βρεθείς στα Ιωάννινα τον Σεπτέμβρη.

Βίκος

Έχοντας επισκεφτεί τα Ιωάννινα τουλάχιστον πέντε φορές στην ζωή μου, καθότι λάτρης των φυσικών τοπίων, της παραδοσιακής φιλοξενίας και των σιροπιαστών γλυκών, δεν είχα προσέξει σχεδόν καμία φορά την δυνατότητα που σου δίνει η μαγική αυτή πόλη της Ηπείρου για αθλητικές δραστηριότητες δίπλα στην φύση. Σίγουρα οι αδιάκοπες και ποτέ βαρετές βόλτες και εξερευνήσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο στους πλακόστρωτους δρόμους και πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης ή περιφερειακά αυτής, δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέρος μιας fitness ρουτίνας, όμως στην πραγματικότητα μας δόθηκε η ευκαιρία να αθληθούμε δυναμικά στο μεγαλύτερο δρομικό φεστιβάλ του τόπου, το "Ioannina Lake Run 2022", που διοργανώθηκε για 16η συνεχόμενη χρονιά στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, παρέα με την εταιρεία Βίκος.

ρτη

Σταθήκαμε τυχεροί που βρεθήκαμε την εποχή αυτή στο πιο κατάλληλο μέρος καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά, αλλά και να λάβουμε μέρος με την σειρά μας σε διάφορες αθλητικές δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που κατάφεραν να μετατρέψουν την γραφική πόλη των Ιωαννίνων σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ και οι εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί, "αγκάλιασαν" με θέρμη τον θεσμό, χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες. Από το δυναμικό του σπουδαίου αθλητικού event δεν θα μπορούσαν να μην ξεχωρίσουν οι εθελοντές, που χάρη στην προσφορά τους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του θεσμού, όπως επίσης και τα 25 άτομα της ομάδας Bίκος Running Team, τα οποία μέσα από τη συμμετοχή τους στους αγώνες, κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν το αθλητικό ιδεώδες και τις πολύτιμες αξίες της προσφοράς που διέπουν την εταιρεία.

Δρομείς από κάθε γωνία της Ελλάδας έφτασαν από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, για να λάβουν μέρος στις τρεις διαδρομές των επόμενων ημερών. Τόσο η διαδρομή των 5χμλ, των 10χμλ αλλά και των 30χμλ προσέλκυσαν περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν – σαφώς – δίπλα στο μαγευτικό τοπίο της λίμνης, με την καταπράσινη και ελαφρώς κιτρινισμένη βλάστηση, μπροστά από τα επιβλητικά βουνά, να κλέβει με τους φθινοπωρινούς χρωματισμούς της την παράσταση. Μάλιστα, η μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα φέτος εντυπωσίασε το κοινό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, γιατί εκτυλίχθηκε υπό τους ήχους αλλά και την παρουσία υδρόβιων πουλιών και δεύτερον γιατί στον Γύρο της Λίμνης καταγράφθηκε το μεγαλύτερο ρεκόρ χρόνου από κάθε άλλη χρονιά, δίνοντας έτσι κίνητρο για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Βίκος

Ως έμμεσος συμμετέχοντας και κατεξοχήν παρατηρητής ανάμεσα στο κοινό, η ένταση της ένθερμης υποστήριξης του κόσμου στον παραλίμνιο δρόμο των 1.000 μ. για ΑμεΑ αλλά και στον πρωτότυπο αγώνα "Μαμά – Καρότσι" πρόσθεσε στην ημέρα μας λίγη παραπάνω συγκίνηση και ελπίδα. Όσο για το Family Run, τριμελής, τετραμελής ακόμα και εξαμελής οικογένειες με μικρά και μεγάλα παιδιά, ακόμα και με μωρά στην αγκαλιά άλλοτε της μαμάς και άλλοτε του μπαμπά, μας χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου. Φυσικά, οι μικροί αλλά και μεγάλοι συμμετέχοντες όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σε ένα από τα περίπτερα που είχαν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, διώχνοντας την κούραση και ανακτώντας ενέργεια με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος, τα οποία μοιράστηκαν απλόχερα για να ενυδατώσουν και να δροσίσουν, "φυσικά και με αγάπη".

Από τις συνοπτικές και πάντοτε κατατοπίστηκες μικρο – συζητήσεις με τους ντόπιους καταστηματάρχες και απλούς κατοίκους, έγινε αμέσως αντιληπτή η σπουδαιότητα του "Ioannina Lake Run" από πλευράς ανάδειξης και προσέλκυσης τουριστών στον τόπο τους. Ωστόσο, και οι ίδιες οι επιχειρήσεις συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην υποστήριξη της μεγάλης αθλητικής γιορτής, με την εταιρεία Βίκος να στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής και στήριξη της πόλης, όπου δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται σταθερά. Ένα διαφορετικό, γεμάτο "τρέξιμο" σαββατοκύριακο στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων έλαβε μόλις τέλος και ήδη δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας για του χρόνου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i