Η νέα plus-size ηρωίδα σε σειρά της Disney που λάτρεψε το κοινό

Η σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων που ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στα social media.

Disney Disney +

Κάθε χρόνο η Disney φαίνεται πως κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα για να απεγκλωβιστεί από την εικόνα που όλα αυτά τα χρόνια έχτιζε, προκειμένου να συμβαδίσει με την εποχή και τις αλλαγές που ο κόσμος παρακολουθεί. Αυτό έδειξε η νέα σεζόν της σειράς ταινιών μικρού μήκους Short Circuit που προβάλλονται στο Disney + και πιο συγκεκριμένα το επεισόδιο, Reflect. 

Το ιδιαίτερο με αυτό το επεισόδιο ήταν η νέα ηρωίδα, Bianca, ένα νεαρό κορίτσι που αποτελεί την πρώτη plus-size πρωταγωνίστρια στο σύμπαν της Disney. Η ιστορία της μικρής Bianca αφορά την αγάπη της για το μπαλέτο, δείχνοντάς τη μόνη να επιδεικνύει τις χορευτικές της ικανότητες.

Όταν, όμως, στην αίθουσα του στούντιο ξαφνικά εμφανίζονται και οι υπόλοιπες μαθήτριες, η Bianca φαίνεται να χάνει την αυτοπεποίθησή της, παρατηρώντας πως δεν μοιάζει με τις άλλες χορεύτριες. Σε αυτό δεν βοηθάει και η αντίδραση της καθηγήτριας που επιβάλλει στους μαθητευόμενους να κρατήσουν σφιχτή κοιλιά και μακρύ λαιμό. 

Τότε η ίδια μεταφέρεται σε έναν χώρο που δεν είναι η αίθουσα χορού, όπου κοιτάζεται σε έναν καθρέφτη που είναι κομματιασμένος. Παρόλα αυτά, η Bianca αν και επιφυλακτική ξεκινά να χορεύει, με αποτέλεσμα να σπάσει αυτό τον καθρέφτη και να επιστρέψει στην αίθουσα χορού με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους έλαβε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, η πλειοψηφία του οποίου έκανε διθυραμβικά σχόλια στα social media, επικροτώντας την απόφαση της Disney. 

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι επικριτές που αν και συμφώνησαν με την απόφαση μιας plus-size ηρωίδας, δεν λάτρεψαν το γεγονός πως το επίκεντρο της ιστορίας αποτελούσε το σώμα της. Άλλοι πάλι έκαναν λόγο για προώθηση της παχυσαρκίας, μέσω αυτής της κίνησης. 

Σύμφωνα με την κλινική βοηθό καθηγητή ψυχολογίας στο NYU Langone Health, Thea Gallagher, "οι άνθρωποι νιώθουν πολύ αρνητικά για τα σώματά τους όταν προβάλλονται μόνο λεπτά κορμιά. Από κοινωνικής πλευράς, έχουμε πολλά ψυχολογικά τραύματα, όταν μιλάμε για το σώμα". Γι' αυτό και η ειδικός επικρότησε την ιδέα της Disney, να δείξει πως μπορεί να νιώθουμε άσχημα με το σώμα μας, ωστόσο μπορούμε ακόμα να το εκτιμούμε για αυτά που καταφέρνει. Από την άλλη, η ίδια δεν συμφωνεί με την άποψη πως η εικόνα αυτή προωθεί την παχυσαρκία. "Επειδή κάποιος είναι πιο εύσωμος από αυτό που κάποιος άλλος θεωρεί κατάλληλο, δεν σημαίνει ότι προωθεί την παχυσαρκία", υπογραμμίζει η ειδικός. Και έχει απόλυτο δίκιο. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i