7 απλά βήματα για να αποκτήσεις μια πιο υγιεινή ζωή

Καθημερινά και συχνά υποτιμημένα πράγματα που δεν πίστευες πως θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου.

χαρουμενη istock

Όσο κι αν πιστεύεις πως η υγιεινή ζωή διέπεται από σωστή διατροφή, καλό ύπνο και άσκηση δεν έχεις άδικο. Όμως, αυτό που πιθανώς αγνοείς, είναι ότι υπάρχουν αρκετά άλλα μικρά πράγματα - τα οποία δεν μας περνούν από το μυαλό - που μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας, χαρίζοντάς μας ένα healthier lifestyle. Ποια είναι αυτά;

Καθημερινό Stretching

Γνωρίζεις τα οφέλη της γυμναστικής, όμως ήξερες πως το καθημερινό stretching θα βοηθήσει την ευλυγισία σου και την κυκλοφορία του αίματος; Όχι μόνο αυτό, αλλά μέσω των συγκεκριμένων ασκήσεων θα μειώσεις τα επίπεδα του στρες σου, ενώ θα απαλύνεις τον πόνο που οφείλεται σε πονοκέφαλο ή ένταση στους μύες. Απλά κάνε ασκήσεις για 5-10 λεπτά κάθε μέρα.

Καθημερινός περίπατος

Όχι μόνο το περπάτημα ωφελεί ως μέθοδος άσκησης, αλλά μία βόλτα σε εξωτερικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στη φύση, θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα του στρες, όσο και να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις για μισή ώρα για μία βόλτα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχεις τη δυνατότητα να λάβεις βιταμίνη D.

Πολύ νερό

Όσο κι αν γνωρίζεις το πόσο καλό είναι να πίνεις ποσότητα νερού, αμφιβάλλουμε αν το κάνεις. Προσπάθησε να βάλεις μικρους στόχους, όπως το να πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που θα ξυπνήσεις, προσθέτοντας κάποια ακόμη, μισή ώρα πριν τα γεύματά σου.

Διατροφή βασισμένη στα φυτικά προϊόντα

Η διατροφή αποτελεί το Α και το Ω για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου υγιή, με τα φυτικά προϊόντα να είναι εκείνα που αποδεδειγμένα βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου. Απλά αντικατάστησε ένα γεύμα που περιλαμβάνει κρέας, με μία φυτική επιλογή και θα δεις διαφορά και στη ζυγαριά σου.

Χρόνος οθόνης

Όσο κι αν η ζωή μας πλέον διέπεται από τις ψηφιακές συσκευές και τα social media, έρευνες έχουν δείξει πως οδηγούν σε κακή ποιότητα ύπνου, πόνους στη μέση ακόμα και κατάθλιψη. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να αφήσει το κινητό ή το κοντρόλ της τηλεόρασης, προσπάθησε να βάλεις όρια ή να κάνεις διαλείμματα για να δίνεις στον οργανισμό σου την ευκαιρία να "αναρρώνει".

Αυτοβοήθεια

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο πιο σκληρός επικριτής μας είναι ο εαυτός μας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τον τιμωρούμε για οτιδήποτε κάνουμε στραβά. Ας αποδεχθούμε την κατάσταση και ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που θα είναι σίγουρα πιο βελτιωμένο. 

Χρόνος με φίλους και οικογένεια

Η επαφή με αγαπημένα πρόσωπα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής ψυχικής και συναισθηματικής υγείας. Όσο κι αν η καθημερινότητα δεν σου επιτρέπει να βλέπεις συχνά όλους τους φίλους και συγγενείς, ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο είναι οι καλύτεροι και πιο εύκολοι τρόποι για να συνδεθείς μαζί τους.

Εσύ ποιο βήμα λες να εντάξεις στην καθημερινότητά σου;

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i