5 μύθοι που ακούς συχνά για το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο

cif

Πριν κάνω παιδιά, δεν είχα ποτέ πλυντήριο πιάτων και το πλύσιμο στο χέρι ήταν για μένα κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Αργότερα, όταν δημιούργησα οικογένεια αποφάσισα να αγοράσω ένα πλυντήριο πιάτων, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μου είχαν αλλάξει ολοσχερώς και ο χρόνος που σπαταλούσα στον νεροχύτη ήταν ανυπολόγιστος.

Ξέρετε πως είναι με τα παιδιά. Τα λερωμένα ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, μπολάκια και μπιμπερό γίνονται βουνό χωρίς να το καταλάβεις και τελικά καταλήγεις να είσαι όλη μέρα, κυριολεκτικά, μέσα στα νερά.

Όταν, λοιπόν, έφτασα στο απροχώρητο, απόκτησα το πρώτο μου πλυντήριο. Κατά την έρευνα αγοράς και μιλώντας με φίλους που δεν είχαν πλυντήριο πιάτων, συνειδητοποίησα ότι κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από αυτή την τόσο χρήσιμη συσκευή, που οφείλω να ξεδιαλύνω.

Μύθος 1: Με το πλυντήριο πιάτων γίνεται σπατάλη νερού

Παλαιότερα, ήταν κοινή άποψη ότι το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι είναι πιο οικονομικό. Όμως, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Με τα  πλυντήρια πιάτων έχουμε πολύ καλύτερο καθάρισμα, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία σε χρήματα και χρόνο. Κι αυτό γιατί αυτές οι συσκευές πλένουν χρησιμοποιώντας ένα μικρό όγκο νερού, πολύ μικρότερο από αυτόν που πηγαίνει χαμένος όταν πλένουμε με το χέρι.

Με απλά μαθηματικά, το πλύσιμο στη βρύση για τέσσερα ή πέντε λεπτά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα λίτρα νερού, από ότι ένας πλήρης κύκλος του πλυντηρίου πιάτων.

Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς, που αν δεν καθαρίζει καλά, ειδικά ταψιά και τηγάνια με καμένα λίπη, πρέπει να επαναλάβεις την πλύση.

Απόλυτος βοηθός μου στην επιχείρηση "πλένω με οικονομία” είναι οι ταμπλέτες CIF All–in-1 που απομακρύνουν και τους πιο σκληρούς λεκέδες και κάνουν τα πάντα να λάμπουν.

Μύθος 2: Με το πλυντήριο πιάτων ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα εκτιναχθεί στα ύψη

Εκτός από τους λογαριασμούς του νερού, εξοικονομούμε χρήματα και από τους αντίστοιχους του ρεύματος, καθώς δεν ανάβουμε το θερμοσίφωνο για να έχουμε ζεστό νερό στη βρύση, εφόσον το πλυντήριο πιάτων αναλαμβάνει να ζεστάνει μόνο του νερό με μικρό κόστος.

Όσον αφορά τώρα τη λειτουργία του, το κάθε πλυντήριο αναγράφει την κατανάλωση ενέργειας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε οικονομικό πρόγραμμα όπου χρειάζεται, ενώ πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν και προγράμματα ECO που επιτρέπουν περισσότερη εξοικονόμηση. Χάρη στον αισθητήρα που διαθέτουν, ορίζουν τις παραμέτρους πλύσης ανάλογα με το επίπεδο της ρύπανσης.

Οι αγαπημένες μου ταμπλέτες CIF All–in-1 λειτουργούν άψογα και στο ECO ή σύντομο πρόγραμμα συμβάλλοντας στην οικονομία τόσο νερού, όσο και ρεύματος. Και πως να μην συμβαίνει αυτό, αφού οι CIF All–in-1 είναι η μοναδική eco μάρκα στην κατηγορία των ταμπλετών πλυντηρίου πιάτων.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i