Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα παιδιά;

Όσο κι αν έχεις φύγει προ πολλού από την παιδική ηλικία, μπορείς να απολαύσεις την γιορτινή περίοδο με τον ίδιο ενθουσιασμό.

χριστούγεννα iStock

Αναμφίβολα, τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τη γιορτή των Χριστουγέννων, αφού είναι η εποχή που θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, να παίξουν δίχως να έχουν το άγχος του σχολείου και σε κάποιες περιπτώσεις να χαρούν το χιόνι, αν ο καιρός είναι με το μέρος τους. Ωστόσο, ποιος είπε ότι τα παιδιά είναι τα μόνα που χαίρονται τη γιορτή των Χριστουγέννων;

Τη μαγεία μπορείς να τη νιώσεις κι εσύ που έχεις αφήσει πίσω εδώ και χρόνια την παιδική σου ηλικία, σε πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. 

Είναι στιγμή που μπορείς να έρθεις σε επαφή με φίλους που δεν είχες την ευκαιρία τον υπόλοιπο καιρό εξαιτίας των απαιτητικών σας προγραμμάτων, να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να απολαύσεις τις κοινές σας στιγμές. Τα δώρα σε αυτές τις ηλικίες έχουν άλλη αξία, καθώς η έκφρασή τους με το που θα αντικρίσουν εκείνο που έχεις επιλέξει - το οποίο είναι ειδικά για εκείνους- είναι ανεκτίμητη. 

Είναι η στιγμή που θα μπορείς να απολαύσεις το καλό φαγητό. Αν έκανες κράτει μέσα στον χρόνο, τώρα είναι η ώρα να το ρίξεις και λίγο έξω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φας ότι δεν έφαγες όλη τη χρονιά, αλλά μπορείς να εκτιμήσεις την ξεχωριστή περίσταση και να αφήσεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο ελεύθερο. Από την άλλη, έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς κι εσύ σε βάθος με τη μαγειρική, αν σου αρέσει, και να προσφέρεις πιάτα και γλυκά σε αυτούς που αγαπάς. 

Είναι η στιγμή που η ανεμελιά των Χριστουγέννων, θα σου δώσουν την "δικαιολογία" να ακούς δυνατά τις μουσικές που λατρεύεις, ξανά και ξανά, στήνοντας ένα πάρτι στα ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι η στιγμή που μπορείς να απολαύσεις μαζί με τη "φασαρία" και την ησυχία, παίρνοντας τον χρόνο σου και βάζοντας τις σκέψεις σου σε σειρά, με τον χαρίσεις στον εαυτό σου ένα "δώρο" χαλάρωσης και ξεκούρασης που είναι ό,τι πρέπει για την ψυχική σου υγεία. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i