Μαριλίνα Βακονδίου: Πώς μπορεί η άσκηση να αλλάξει όχι μόνο το σώμα, αλλά και τη διάθεση

Η Μαριλίνα Βακονδίου, πρώην αθλήτρια και νυν personal trainer, είναι το cover girl του Shape Φεβρουαρίου.

Μαριλίνα Βακονδίου

*Η Μαριλίνα Βακονδίου φοράει βελουτέ φλοράλ σετ Ritz Clothing (ritzclothing.com). Skateboard από προσωπική συλλογή.

Η Μαριλίνα Βακονδίου, πρώην αθλήτρια και νυν personal trainer, "εκπροσωπεί" έναν από τους βασικούς κορμούς του Shape, το fitness, και εξηγεί πώς μπορεί η άσκηση να αλλάξει όχι μόνο το σώμα, αλλά και τη διάθεση και τον τρόπο που
βλέπεις τον κόσμο. 

ΠΟΙΑ ΕΊΣΑΙ

Το μικρόβιο του αθλητισμού έχει μπει στη ζωή μου από την ηλικία των πέντε ετών και έκτοτε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Η σχέση μου τον αθλητισμό ξεκίνησε
από τη ρυθμική γυμναστική, όμως δε σταμάτησα εκεί. Πειραματίστηκα με διάφορα αθλήματα, όπως η κολύμβηση, το τένις, αθλήματα στίβου και η πυγμαχία. Το personal training με γοήτευσε ήδη από την εφηβεία και έτσι αποφάσισα να αφιερωθώ ολοκληρωτικά σε αυτό. Ασχολούμενη με το fitness τα τελευταία 11 χρόνια καιέχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία, μπορώ με σιγουριά και αυτοπεποίθηση να καθοδηγήσω τους ασκούμενούς μου σε έναν πιο ολοκληρωμένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Αποτέλεσμα της προσωπικής έρευνας που έκανα για να καταλήξω σε ένα ιδανικό προπονητικό σύστημα είναι η δημιουργία του Glute Makeover.

Μαριλίνα Βακονδίου

Crop top και πετσετέ βερμούδα Ritz Clothing (ritzclothing.com).

ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΆΣΚΗΣΗ

Αναμφίβολα, η άσκηση πάντα σε συνάρτηση με τη διατροφή μπορεί να επιφέρει αποκλειστικά θετικά αποτελέσματα. Προσωπική μου άποψη είναι πως τίποτα δε γίνεται μόνο του αν δεν το προκαλέσουμε και αυτό επιμένω να επικοινωνώ στους ανθρώπους γύρω μου. Δυστυχώς, μια μάστιγα της εποχής μας είναι το body shaming. Πολλές γυναίκες, κυρίως, όλων των ηλικιών, δέχονται πολλά αρνητικά σχόλια για το σώμα τους, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της αυτοπεποίθησής τους. Είμαι μαχήτρια κατά του body shaming, καθώς δε θεωρώ ότι η εξωτερική μας εμφάνιση μας καθορίζει ως σύνολο. Παρ’ όλα αυτά, ως γυμνάστρια δεν μπορώ να απαρνηθώ το επάγγελμά μου και να μη συμβουλεύσω και καθοδηγήσω τους ασκούμενούς μου προς μια πιο υγιεινή κατεύθυνση. Είναι γεγονός πως πολλές γυναίκες με προσεγγίζουν, αρχικά διστακτικές, ζητώντας τη βοήθειά μου για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και της εξωτερικής τους εικόνας.

Με αυτό ως έναυσμα κατέληξα στο Glute Makeover, ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα, που στοχεύει ως επί το πλείστον στον γυναικείο πληθυσμό. Στόχο έχει τη σμίλευση και τη γράμμωση γλουτών και μηρών καθώς και την καύση λίπους, χωρίς να αφήνει το υπόλοιπο σώμα αμέτοχο. Έτσι, οι ίδιες αρχικά διστακτικές γυναίκες ύστερα από λίγους μήνες προπονήσεων ενισχύουν αισθητά την αυτοπεποίθησή τους, υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Απόδειξη αυτού είναι η μακροχρόνια και αρμονική συνεργασία μου μαζί τους.

Μαριλίνα Βακονδίου

Αμάνικο φούτερ και βερμούδα με παγέτες Ritz Clothing (ritzclothing.com).

FITNESS ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το Διαδίκτυο μαζί με τον "στρατό" του, τα social media, επηρεάζει συνειδητά και υποσυνείδητα την κοινή γνώμη ως προς τα πρότυπα ενός "όμορφου" σώματος. Ανάμεσα στα trends που διακινούνται στο Ίντερνετ είναι και η ισορροπημένη διατροφή και το fitness και εκεί θα σταθώ, καθώς θεωρώ θετικό να επηρεαζόμαστε από υγιεινά πρότυπα διατροφής και άσκησης. Το φαινόμενο των influencers έχει έρθει και θα μείνει στις ζωές μας και όποιος θέλει να έχει αυτό τον ρόλο πρέπει να τον χρησιμοποιεί συνετά και σοφά, ώστε να μεταφέρει θετικά μηνύματα τόσο για τις καθημερινές μας συνήθειες όσο και για τα πρότυπα. Εδώ θα αναφερθώ στο σοφό ρητό "παν μέτρον άριστον". Καλή η άσκηση και η προσεγμένη διατροφή, όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά και καλής υγείας, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε σώμα είναι μοναδικό, με τις δικές του ανάγκες και ικανότητες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι εμείς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με την ευεξία του σώματος. Θα πρέπει να προσαρμόζουμε το έργο μας στη βελτίωση του σωματικού, αλλά πρωτίστως του ψυχικού κόσμου των ασκουμένων μας.

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαριλίνας Βακονδίου στο Shape Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί! 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i